داوری در حقوق خانواده

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

داوری در حقوق خانواده نام کتابی است از فرج الله هدایت نیا که به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.[۱]

محتوای کتاب

این کتاب در دو بخش کلی تدوین گردیده است.

نویسنده در بخش اول در ابتدا به بیان مفهوم شناسی اصطلاح داوری می پردازد و پیشینه و سیر تحول داوری را تبیین می کند. بررسی ماهیت و مبانی داوری در حقوق خانواده و توضیح پیرامون انواع داوری از دیگر موارد مطرح شده در این بخش هستند.

در بخش دوم مباحث داوری در حقوق اسلام و قوانین موضوعه، اجباری یا اختیاری بودن داوری، نحوه تعیین داوران،شرایط داوران، وظایف داوران، اختیارات داوران مورد مطالعه قرار گرفته اند.

نویسنده در این بخش سوالات و شبهات پیرامون بحث داوری را مطرح میکنند. همچنین به تبیین قوانین و مقررات مرتبط با این بحث می پردازند. ارزیابی عملکرد نهاد های داوری و نیز بررسی داوری قراردادی( شرط داوری) از دیگر مطالب مطرح شده در این بخش از کتاب می باشد.

مولف در فصل آخر بخش دوم، قبل از نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات در حیطه بحث داوری، به بررسی تطبیقی داوری در برخی از کشورهای اسلامی منطقه نیز می پردازند.

معرفی اجمالی کتاب

در این کتاب نویسنده می کوشد داوری در حقوق خانواده را از منظر منابع فقهی مورد مطالعه قرار دهد و قوانین داخلی ایران را با هدف بررسی میزان تطبیق آن با مبانی فقهی ارزیابی کند. همچنین می کوشد عملکرد شعب داوری در موضوع حل و فصل اختلاف های خانوادگی از دریچه آمار سنجیده شود و دلایل موفقیت ها و نقاط ضعف روشن گردد.

منابع

  1. فرج اله هدایت نیا گنجی. داوری در حقوق خانواده. چاپ 1. پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1387.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6446080