نظریه شماره 7/93/0963 مورخ 1393/04/23 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۳۹ توسط Wikihagh admin (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''نظریه شماره 7/93/0963 مورخ 1393/04/23 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام : آيا در اجراي بند ث ماده 45 قانون آيين دادرسي كيفري جديد فقط بزه ديده مي­تواند ورود ماموران را درخواست كند يا افراد ديگر ساكن در آن محل مثل همسايه­ها در يك ساختمان آپارتماني چ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

نظریه شماره 7/93/0963 مورخ 1393/04/23 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام :


آيا در اجراي بند ث ماده 45 قانون آيين دادرسي كيفري جديد فقط بزه ديده مي­تواند ورود ماموران را درخواست كند يا افراد ديگر ساكن در آن محل مثل همسايه­ها در يك ساختمان آپارتماني چنين اختياري دارند؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :


منظور از شخص ساکن ، در بند ث ماده 45 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 کلیه افرادی است که در محل مورد نظردر ماده (منزل یا محل سکنای افراد) به صورت دائم یا موقت سکونت دارند؛ اعم از اینکه بزه دیده واقع شده باشند یا خیر. اما افرادی نظیر همسایگان در مجتمع های آپارتمانی ونظائر آن را شامل نمی گردد و فرض قضیه در اینجا تنها شامل آن قسمتی از آپارتمان می گردد که اختصاص به سکونت افراد ذی ربط دارد. اما بدیهی است که چنانچه جرم در مشاعات اماکن مسکونی نظیر پارکینگ، حیاط ومانند آن رخ دهد، کلیه افرادی که در این اماکن به اعتبار سکونت در قسمت اختصاصی سهیم می باشند، ساکن شناخته شده و مشمول شخص ساکن مذکور در بند ث ماده 45 قانون یادشده می باشند.