نظریه شماره 7/99/591 مورخ 1399/05/12 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره مجازات بزه نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۸ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/99/591|شماره پرونده=99-51-591ک|تاریخ نظریه=1399/05/12}} '''استعلام''': در خصوص سوال یا سوال های طرح شده نظر مشورتی صادر بفرمایید. مجازات بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس ماده ۲۲ قانون مبارزه با ق...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/591
شماره نظریه۷/۹۹/۵۹۱
شماره پرونده۹۹-۵۱-۵۹۱ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۵/۱۲

استعلام: در خصوص سوال یا سوال های طرح شده نظر مشورتی صادر بفرمایید.

مجازات بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ می باشد یا بر اساس قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره می باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اولا، ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ ناظر به تعیین مجازات قاچاق کالای ممنوع و نیز نگهداری، حمل و فروش چنین کالایی است و لذا در خصوص نگهداری حتی یک دستگاه تجهیزات دریافت از ماهواره در صورتی که جنبه قاچاق داشته باشد، یعنی به صورت غیر قانونی از خارج از کشور وارد شده باشد از حیث مجازات قانونی مشمول ماده فوق الذکر است.

ثانیا، چنانچه تجهیزات دریافت از ماهواره مکشوفه (مورد حمل یا نگهداری) جنبه قاچاق نداشته باشد، رسیدگی به بزه حمل و نگهداری غیرمجاز آن مطابق بند الف ماده ۹ قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب ۲۵/۱۱/۱۳۷۳ جرم بوده و قابل مجازات است.