اعمال نفوذ به مناسبت حرفه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۳۷ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «یکی از مواردی که در قانون به مناسبت حرفه، جرم اعمال نفوذ در نظر گرفته شده، حرفه وکالت است. به اعتبار اعتبار و شأن حرفه وکالت در دادگستری، مقنن چنین پیش‌بینی کرده است که وکلا در برخورد با کلیه کسانی که در پرونده قضایی و در فرآیند دادرسی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

یکی از مواردی که در قانون به مناسبت حرفه، جرم اعمال نفوذ در نظر گرفته شده، حرفه وکالت است. به اعتبار اعتبار و شأن حرفه وکالت در دادگستری، مقنن چنین پیش‌بینی کرده است که وکلا در برخورد با کلیه کسانی که در پرونده قضایی و در فرآیند دادرسی نقش دارند از یک طرف، و با موکلین خود از سوی دیگر، بایستی متعهد به رعایت اخلاق حرفه‌ای باشند و همچنین با توجه به سوگندی که در ابتدای حرفه خود یاد می‌کنند، شئونات مرتبط با حرفه وکالت را رعایت نمایند.

در ماده ۴ قانون مجازات اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی مصوب ۱۳۱۵ مرتکبِ اعمال نفوذ، وکیل دادگستری است، وکیلی که پروانهٔ معتبر و قانونی از مجرای قانونی داشته باشد. در واقع، وکیل پس از انعقاد قرارداد وکالت با موکل، و اخذ حق الوکاله و یا قبول ترتیبات نحوه پرداخت آن، تعهداتی را در رابطه با موکل نسبت به دفاع می‌پذیرد.[۱]

منابع

  1. کوشا, جعفر (2012-04-08). "اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی". فصلنامه پژوهش حقوق کیفری. 1 (1): 159–180. ISSN 2345-3575.