نظریه شماره 7/99/1920 مورخ 1399/12/10 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین تاریخ ملاک برای تشخیص نوعیت اراضی غیر موات بر اساس نظریه کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۰۹ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{الگو:هوش مصنوعی (نظریه)}} {{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=۷/۹۹/۱۹۲۰|شماره پرونده=۹۹–۱۹۲–۱۹۲۰ ح|تاریخ نظریه=۱۳۹۹/۱۲/۱۰|موضوع نظریه=حقوق مدنی|محور نظریه=کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری}} '''نظریه شماره ۷/۹۹/۱۹۲۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ اداره...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۹۲۰
شماره نظریه۷/۹۹/۱۹۲۰
شماره پرونده۹۹–۱۹۲–۱۹۲۰ ح
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۱۲/۱۰
موضوع نظریهحقوق مدنی
محور نظریهکمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری


نظریه شماره ۷/۹۹/۱۹۲۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین تاریخ ملاک برای تشخیص نوعیت اراضی غیر موات بر اساس نظریه کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری: در پاسخ به استعلامی درباره تاریخ ملاک برای تعیین نوعیت اراضی غیر موات توسط کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری، نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه تصریح مینماید که بر اساس قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری و کیفیت عمران آن مصوب ۱۳۵۸، تاریخ ۵ تیر ۱۳۵۸ بهعنوان تاریخ مرجع برای تشخیص موات از غیرموات در نظر گرفته میشود. این تاریخ بر اساس ماده ۳ قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶ بهعنوان مبنای تشخیص اراضی موات که سابقه عمران و احیاء نداشتهاند و پس از این تاریخ بدون مجوز قانونی احیاء شدهاند، تعیین شده و همچنان در اختیار دولت باقی خواهند ماند. بدین ترتیب، تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۶۶ برای تعیین نوع زمین ملاک نیست.

استعلام

با توجه به این که کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶ علاوه بر این که صلاحیت بررسی و اظهارنظر نسبت به موات یا غیر موات بودن اراضی را دارد، در خصوص نوعیت اراضی غیر موات نیز اعلام نظر می کند، تاریخی که این کمیسیون در خصوص اعلام نوعیت اراضی غیر موات باید لحاظ کند و با توجه به آن دایر یا بایر بودن ملک را اعلام کند، چه تاریخی است؟ آیا وضعیت ملک و عکس های هوایی مقارن با تاریخ ۱۳۵۸/۴/۵ باید ملاک عمل قرار گیرد یا تاریخ طرح در کمیسیون و یا تاریخ تصویب قانون زمین شهری و یا تاریخ دیگری مورد نظر است؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به مقدمه قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری و کیفیت عمران آن مصوب ۱۳۵۸ که ناظر به زمین های موات داخل محدوده شهری یا خارج از آن است و با توجه به تعریف حریم در ماده ۲ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آن ها مصوب ۱۳۸۴، تاریخ ۵/۴/۱۳۵۸ که در ماده ۳ قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶ قید شده است، ملاک تشخیص موات از غیرموات است و طبق ماده ۳ این قانون، اراضی موات شهری که سابقه عمران و احیاء نداشته، چنانچه بدون مجوز قانونی و از این تاریخ به بعد (۵/۴/۱۳۵۸) احیاء شده باشد، هم چنان در اختیار دولت است. بنابراین، تاریخ ۲۲/۶/۱۳۶۶ در خصوص نوع زمین ملاک نیست.