نظریه شماره 735/96/7 مورخ 1396/03/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره امکان استعلام از سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات برای شناسایی و اعلام آدرس محکومین حرفه ای در اجرای احکام کیفری

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۱۵ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{الگو:هوش مصنوعی (نظریه)}} {{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=۷۳۵/۹۶/۷|شماره پرونده=۱۳۸۴–۱/۱۶۸–۹۵|تاریخ نظریه=۱۳۹۶/۰۳/۳۰|موضوع نظریه=آیین دادرسی کیفری|محور نظریه=استعلام از سازمانهای اطلاعاتی}} '''نظریه شماره ۷۳۵/۹۶/۷ مورخ ۱۳۹۶/۰۳/۳۰ ا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی ۷۳۵/۹۶/۷
شماره نظریه۷۳۵/۹۶/۷
شماره پرونده۱۳۸۴–۱/۱۶۸–۹۵
تاریخ نظریه۱۳۹۶/۰۳/۳۰
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهاستعلام از سازمانهای اطلاعاتی


نظریه شماره ۷۳۵/۹۶/۷ مورخ ۱۳۹۶/۰۳/۳۰ اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره امکان استعلام از سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات برای شناسایی و اعلام آدرس محکومین حرفهای در اجرای احکام کیفری: قاضی اجرای احکام کیفری میتواند برای شناسایی و دستیابی به محکوم علیه از ادارات دولتی مانند وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه استعلام نماید. این سازمانها در حدود وظایف خود باید پاسخ دهند. مطابق قانون آیین دادرسی کیفری، قاضی میتواند در جرایم مربوطه، دستور شناسایی و اعلام نشانی محکوم علیه را به این سازمانها بدهد و آنها مکلف به اجرای دستورها میباشند.

استعلام

در اجرای احکام کیفری در مواردی که آدرس مشخصی از محکوم علیه وجود ندارد یا محکوم علیه نقل مکان نموده است جهت دستیابی به محکوم علیه متواری اقدام به استعلام آدرس از آخرین حساب بانکی یا از ثبت احوال می نماییم حال آیا دقیقا در همین موارد می توان از اداره اطلاعات شهرستان یا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به شناسایی مخفیگاه و اعلام آدرس محکوم علیهمی که حرفه ای می باشند و به راحتی امکان شناخت مخفیگاه آنان جهت اعمال قانون میسر نمی باشد استعلام گرفت و کمک خواست تا با اعلام آدرس به نیروی انتظامی نسبت به جلب محکوم علیه اقدام نمود یا خیر؟ صرفا جهت شناسایی و اعلام آدرس مخفیگاه نه جلب و ورود به منزل /


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

قاضی اجرای احکام کیفری در مقام اجرای وظایف خود می تواند از سازمان ها و ادارات دولتی و از جمله واحدهای زیر مجموعه وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به منظور شناسایی و دسترسی به محکوم علیه استعلام لازم را به عمل آورد. این سازمان ها نیز در حدود وظایف خود پاسخ لازم را خواهند داد. بدیهی است در مواردی که به موجب قوانین و مقررات ماموران وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، ضابط خاص محسوب می شوند، قاضی اجرای احکام در رابطه با جرایم مربوط، می تواند جهت شناسایی مخفیگاه و اعلام نشانی محکوم علیه، دستورهای لازم را به آن ها بدهد، در این موارد مطابق مقررات قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ از جمله مواد ۴۹۶ و ۶۳ آن، مکلف به اجرای دستورهای قضایی می باشند.