حقوق ناشی از قرابت

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حقوق ناشی از قرابت
عنوانحقوق ناشی از قرابت
رشتهحقوق
دانشجوسمیه مهدوی سقندیکلایی
استاد راهنمامهدی ذوالفقاری
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۵
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



حقوق ناشی از قرابت عنوان پایان نامه ای است که توسط سمیه مهدوی سقندیکلایی، با راهنمایی مهدی ذوالفقاری در سال ۱۳۹۵ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دفاع گردید.

چکیده

خانواده و نظم حاکم بر آن خود لایق سیستمی خاص از قواعد و قوانین است تا با مطالعه و بررسی های لازم، و اعمال نظرات موشکافانه، و به خرج دادن وسواس لازم، قواعد محکم و معتبر و مطابق با نیازهای آن، تنظیم و به مرحله اجرا گذارده شود. قرابت به رابطه خویشاوندی، اعم از خونی یا سببی به علت نکاح یا رضاع گفته می شود. قانونگذار از میان انواع قرابت، سه دسته از آن را در قانون مدنی پذیرفته است. قرابت یا خویشاوندی رابطه ای است که در اثر نکاح یا نسب و یا رضاع، بین دو نفر وجود دارد. هدف پایان نامه حاضر، بررسی حقوق ناشی از قرابت است است. نگارنده ابتدا به تعریف قرابت پرداخته و بعد انواع آن را مورد بررسی قرار داده است. پس از آن، موارد ممنوعیت نکاح به موجب قرابت سببی و همچنین به بررسی حقوق و تکالیف ناشی از قرابت پرداخته است.

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده۱فصل اول: کلیات تحقیقمقدمه۳بیان مساله۴اهمیت و ضرورت تحقیق:۴سوالات فرضیه:۷اهداف تحقیق۷روش تحقیق۸ساماندهی تحقیق:۸فصل دوم: مفاهیم و آثار حقوقی قرابتمبحث اول–مفهوم خانواده و قرابت۱۰مبحث دوم–قرابت و انواع آن در قانون مدنی۱۰گفتار اول–قرابت نسبی۱۰گفتار دوم–قرابت رضاعی۱۳گفتار سوم–قرابت سببی۱۶مبحث سوم–حقوق و تکالیف ناشی از قرابت۱۷گفتار اول–الزام به انفاق یا حق نفقه۱۸بند اول– تعریف و شرایط نفقه اقارب ۱۸بند دوم–، نفقه بین چه اقاربی وجود دارد؟۱۹– بند سوم– ضمانت اجرای نفقه۲۱گفتار دوم–حضانت یا نگاهداری اطفال۲۲– بند اول– تعریف و حدود حضانت ۲۲بند دوم– حضانت با کیست؟۲۴بند سوم– ضمانت اجرای حضانت ۲۵گفتار سوم–ولایت قهری۲۷– بند اول– تعریف ولایت قهری۲۷بند دوم– ضمانت اجرای ولایت۳۰فصل سوم: حقوق ناشی از قرابت در حقوق ایرانبخش اول–حضا نت۳۳مبحث اول: حق یا تکلیف بودن حضانت۳۳مبحث دوم: حضانت اطفال در صورت جدایی والدین و عدول از توافق۳۶گفتار اول: حضانت اطفال در صورت جدایی والدین۳۷گفتار دوم:عدول هر یک از زوجین راجع به توافق حضانت۴۱گفتار سوم: حضانت عدم صلاحیت یکی از زوجین۴۲گفتار چهارم: تخطی از حضانت۴۴مبحث سوم: نحوه ملاقات با طفل و نفقه طفل تحت حضانت۴۷گفتار اول: نحوه ملاقات با طفل۴۷گفتار دوم: نفقه کودک۴۸مبحث چهارم:آیین دادرسی در مورد حضانت طفل۵۰گفتار اول:دادگاه صالح برای رسیدگی به حضانت۵۰بخش دوم–نفقه۵۷مبحث اول–مبنای حقوقی۵۷مبحث دوم–مبنای فقهی۵۹مبحث سوم–شرایط پرداخت نفقه۶۰تمکین در اصطلاح فقها دارای دو معنای عام وخاص می باشد:۶۱تمکین عام:۶۱تمکین خاص:۶۲اجزای نفقه ونحوه ی پرداخت آن:۶۴مبحث سوم–نحوه ی پرداخت نفقه۶۶مبحث چهارم–استمرار پرداخت نفقه بعد از انحلال نکاح:۷۰مبحث پنجم–سقوط نفقه۷۶مبحث ششم–ضمانت اجرای نفقه ی زن :۸۰عجزسابق برعقدنکاح دوحالت دارد:۸۱مبحث هفتم–منبع پرداخت نفقه۸۲بخش سوم–ولایت۸۳مبحث اول– ولایت در قانون ایران۸۳مبحث دوم– ولایت پدر و جد پدری۸۴فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهاد هانتیجه گیری۹۱فهرست منابع۹۶

کلیدواژه ها

  • فقه
  • حقوق
  • قرابت
  • خویشاوندی
  • نکاح