رای دادگاه درباره تعیین مجازات تکمیلی پس از تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۹۰۰۱۳۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۹۰۰۱۳۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۱/۲۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتعیین مجازات تکمیلی پس از تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی
قاضیشفیعی خورشیدی
احمد موسی پور
رشیدیان

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تعیین مجازات تکمیلی پس از تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی: تعیین مجازات تکمیلی پس از تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی،فاقد وجاهت قانونی است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام ح. م. آزاد و با قرار کفالت دائر بر تهدید علیه بهداشت عمومی . دادگاه با توجه به گزارش دامپزشکی استان تهران . صورتجلسه بازرسی از محل ،کشف فراورده های خام دامی کیفرخواست تنظیمی اظهارات و دفاعیات بلاوجه متهم در مرحله تحقیقات دردادگاه و باعنایت به سایر قراین و امارات موجود در پرونده بنابراین بزهکاری وی را محرز ومسلم تشخیص مستندا به ماده۶۸۸قانون مجازات اسلامی وبا رعایت ماده ۱۹بند ت ماده ۳۷ بند ث ماده۲۳ و ماده ۳۸از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲به لحاظ فقدان سابقه کیفری و وضع خاص متهم با اعمال دو درجه تخفیف وی را به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی و یک ماه محرومیت از اشتغال به کسب مربوطه از باب تتمیم حکم محکوم می نماید . رای صادره حضوری وظرف بیست روزپس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.

دادرس شعبه ۱۰۴۵ دادگاه عمومی تهران-مجید رشیدیان

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای ح. م. از دادنامه شماره ۱۵۴ مورخه ۹۴/۳/۲ صادره از شعبه ۱۰۴۵ دادگاه عمومی جزایی تهران که تجدیدنظرخواه از حیث اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی بر حسب گزارش اداره دامپزشکی تهران به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی به نفع دولت محکوم نموده و ضمن محکومیت مجازات اصلی به مجازات تکمیلی محرومیت از اشتغال برای مدت یکماه محکوم نموده اند رای دادگاه ابلاغ شد که تجدیدنظرخواه طی لایحه ای به رای دادگاه اعتراض و تقاضای تجدیدنظرخواهی داشته و به این شعبه ارجاع شده است و با اصول سابقه و بررسی آن و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی ، اولا مجازات ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی باب تعزیرات حبس تا یکسال می باشد که دادگاه محترم بدوی میزان حبس را از حداقل تا حداکثر تعیین نکرده است. ثانیا بدون مجازات ، مجازات حبس با رعایت ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی به دو درجه تخفیف داده، در صورتیکه حبس تعیین می کرد به موجب بند الف ; ماده ۳۷ می توانست دو درجه تخفیف دهد. ثالثا پس از تبدیل مجازات به استناد مواد ۲۳ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی مجازات تکمیلی تعیین نموده که باید گفت مجازات تکمیلی زمانی تعیین می شود که مرتکب با مجازات اصلی متنبه نگردد که تبدیل مجازات از حبس به جزای نقدی و تعیین مجازات تکمیلی مناسب نبوده و نمی باشدکه دادگاه ضمن رد اعتراض در باب جزای نقدی و تائید آن قسمت از دادنامه ، به استناد بند الف ; از ماده ۴۵۵ قانون آئین دادرسی کیفری و با پذیرش اعتراض در باب مجازات تکمیلی و با حذف مجازات تکمیلی به استناد ماده ۴۵۷ قانون آئین دادرسی صدر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.

شعبه ۳۹ دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رئیس و مستشار

​علی اصغر شفیعی خورشیدی - احمد موسی پور