ماده ۴۳ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴

ماده 43 قانون تامین اجتماعی:[اصلاحی ۱۳۹۰/۰۴/۰۸]- هیاتهای بدوی تشخیص مطالبات سازمان از افراد زیر تشکیل می‌ گردند:

۱- نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ریاست هیأت را به عهده خواهد داشت.

۲- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده صنف‌ مربوط به معرفی اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد.

۳- یک نفر به انتخاب شورای عالی تأمین اجتماعی.

۴- نماینده کارگران در مورد کارگران مشمول قانون تأمین اجتماعی به انتخاب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آراء هیات‌های بدوی در صورتی که مبلغ مورد مطالبه سازمان اعم از اصل حق بیمه و خسارات دویست هزار ریال یا کمتر باشد و یا اینکه در موعد مقرر‌ مورد اعتراض واقع نشود قطعی و لازم‌الاجرا خواهد بود. در صورتی که مبلغ مورد مطالبه بیش از یک میلیون و پانصد هزار (۱۵۰۰۰۰۰) ‌ریال باشد کارفرما و سازمان ظرف ۲۰‌ روز از تاریخ ابلاغ واقعی یا قانونی رأی هیئت بدوی حق تقاضای تجدید نظر خواهند داشت.

نکات توضیحی تفسیری دکترین‌

رسیدگی در هیأت های بدوی در شعبه یا نمایندگی سازمانی که کارگاه در حوزه آن واقع است انجام می شود، و با ابلاغ تاریخ رسیدگی به کارفرما با حضور کلیه اعضا صورت می گیرد. هیأت ها پس از بررسی و مطالعه محتویات پرونده و در صورت حضور کارفرما یا نماینده او پس از استماع توضیحات مبادرت به صدور رای می نماید. تصمیمات این هیأت ها با اکثریت آرا نافذ است. [۱]

رویه های قضایی

منابع

  1. کورش استوارسنگری. حقوق تأمین اجتماعی. چاپ 3. میزان، 1390.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 3599056