بررسی و تحلیل تضمینات حقوق اقتصادی و اجتماعی بین‌الملل (حقوق رفاهی) در نظامهای حقوقی داخلی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۵۵ توسط شیما معصومی گودرزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی و تحلیل تضمینات حقوق اقتصادی و اجتماعی بین‌الملل (حقوق رفاهی) در نظامهای حقوقی داخلی''' نام مقاله ای اردشیر امیرارجمند و مجتبی همتی که در شماره بیست و سوم (تابستان 1386) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == تفکیک‌ن...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

بررسی و تحلیل تضمینات حقوق اقتصادی و اجتماعی بین‌الملل (حقوق رفاهی) در نظامهای حقوقی داخلی نام مقاله ای اردشیر امیرارجمند و مجتبی همتی که در شماره بیست و سوم (تابستان 1386) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

تفکیک‌ناپذیری و وابستگی متقابل همة حقوق بشر، مورد تأکید اسناد مهم حقوق بشری است. با وجود این، در نیم قرن گذشته شاهد وجود جریان قوی نظری و عملی برای تفکیک این حقوق بوده‌ایم. حقوق مدنی و سیاسی از طریق قابلیت دادخواهی یافتن در نظامهای حقوقی داخلی از استواری بیشتری برخوردار گردید، در صورتی که تأمین و تضمین حقوق اقتصادی و اجتماعی با مشکلات حقوقی جدی از جمله فقدان صراحت مفاهیم، حد و حصر قواعد مربوط به آنها و عدم قابلیت دادخواهی این حقوق در محاکم مواجه شد. تحولات دو دهة اخیر حکایت از این واقعیت دارد که آزادی، صلح و امنیت، بدون تأمین نیازهای اولیة انسانی و حرکت به سوی توسعة پایدار انسان‌محور، ممکن نمی‌باشد. بعلاوه تفکیک‌ناپذیری حقوق بشر ایجاب می‌کند که حقوق اقتصادی و اجتماعی دارای تضمینات حقوقی کافی در سطوح بین‌المللی و داخلی گردد. این مقاله به بازشکافی بحث نظری و همچنین تحولات عملی دربارة حقوق اقتصادی و اجتماعی در سطوح ملی و بین‌المللی می‌پردازد.

کلید واژه ها

  • حقوق بشر اقتصادی و اجتماعی
  • نظام حقوقی داخلی
  • تضمین حقوقی
  • حقهای حقوقی

مواد مرتبط