ابهام در ورشکستگی بینالمللی؛ در جستجوی دیدگاه مناسب

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۱ توسط Zeinabs (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ابهام در ورشکستگی بین‎المللی؛ در جستجوی دیدگاه مناسب''' نام مقاله ای از سام محمدی و حسام کدیور بوده که در شماره سوم (اردیبهشت 1392) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. == چکیده == رسیدگی به ورشکستگی شرکت‎های چند ملیتی و بزرگ دارای آثار اق...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ابهام در ورشکستگی بین‎المللی؛ در جستجوی دیدگاه مناسب نام مقاله ای از سام محمدی و حسام کدیور بوده که در شماره سوم (اردیبهشت 1392) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

رسیدگی به ورشکستگی شرکت‎های چند ملیتی و بزرگ دارای آثار اقتصادی مهمی است و هر کشور سعی می‎کند با در دست گرفتن کنترل این موضوع منافع خود را افزایش دهد. بنابراین تلاش‎های گسترده‎ای صورت می‎گیرد تا با توجیه مبانی نظری، راه برای تصویب اسناد بین‎المللی که تأمین کننده‎ی منافع کشورهای متبوع نظریه پردازان است، هموار شود. به لحاظ تئوری در برخورد با ورشکستگی بین-المللی، دو دیدگاه عمده وجود دارد. دیدگاه اول که قائل به صلاحیت سرزمینی دادگاه‎ها است و دیدگاه دوم که به نحوی آرمان گرایانه یک دادگاه و با حکومت یک قانون را برای رسیدگی به موضوع مناسب می‎داند و از آن به جهان‏شمولی تعبیر می‎شود.

تحقیق پیش رو تماماً متکی بر یافته‎های کتابخانه‎ای است که عمدتاً با استفاده از منابع الکترونیکی به روز به رشته‎ی تحریر درآمده و روش تحلیلی شاکله‏ی آن را تشکیل می‎دهد.

ماحصل پژوهش حکایت از آن دارد که جهت‏گیری‏‎های موجود که در غفلت اندیشمندان کشورهای درحال توسعه صورت گرفته عمدتاً مطابق با شرایط کشورهای توسعه‏یافته است. با این وجود دیدگاه-های میانه ای جدیدی نیز وجود دارند که یکی از مناسب‏ترین آن ها دیدگاه «سرزمینی بودن مبتنی بر همکاری» است که تا حد قابل قبولی متناسب با وضعیت کشورهایی نظیر ایران است.

کلید واژه ها

  • ورشکستگی بین‎المللی
  • جهان‏شمولی
  • سرزمینی بودن
  • همکاری مبتنی بر سرزمینی بودن

مواد مرتبط

اصل 85 قانون اساسی