حضانت و قیمومیت و مسئولیت های ناشی از آن

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۳۱ توسط F sheykhi mohamadi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''''حضانت و قیمومیت و مسئولیت های ناشی از آن''''' نام کتابی است نوشته امیرمحمد صدیقیان، اباالفضل سلیمیان و محسن افخمی مهرجردی که به همت انتشارات مجد به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == فصل اول: شناخت مفاهیم، آثار و شرایط حضانت فصل دوم:شناخ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

حضانت و قیمومیت و مسئولیت های ناشی از آن نام کتابی است نوشته امیرمحمد صدیقیان، اباالفضل سلیمیان و محسن افخمی مهرجردی که به همت انتشارات مجد به چاپ رسیده است.

محتوای کتاب

فصل اول: شناخت مفاهیم، آثار و شرایط حضانت

فصل دوم:شناخت مفاهیم و شرایط و شرایط و اختیارات قیم

فصل سوم: مسئولیت دارندگان حضانت و ضمانت اجراهای ناشی از آن

فصل چهارم: مسئولیت قیم و شرایط و تحقق آثار آن

فصل پنجم: خاتمه یافتن حضانت و قیمومیت

بخشی از مقدمه کتاب

خانواده یک پديده و نهاد اجتماعى است كه اساس پيدايش آن دفاع از منافع و مصالح خصوصى و شخصى افراد است. در اين جوامع افرادى وجود دارند كه از اداره مستقيم در امور مالى و غيرمالى خود به دلایلى منع شده اند. اين دلایل ممكن است صغر جنون يا سفه باشد كه در پی آن ضعف قوه دماغى و نقص در قوه تشخيص و تمييز در افراد را به دنبال دارد و با توجه به اينكه بعضاً اين افراد ممكن است داراى سرمايه هاى كلان و اموال زيادى باشند، لذا اگر به حال خود رها شوند و شخصاً در اموال خود دخل و تصرف نمایند، ممكن است علاوه بر ضرر و زيان به خود و عدم رعايت مصلحت شخصى, مصالح و نظم اقتصادى موجود در جامعه را نيز بر هم زنند. بنابراين مصلحت فردى و اجتماعى اين افراد که «محجورین» ناميده مى شوند ايجاب مى كند كه تربيت؛ نگاهدارى، معاملات حقوقى و تصرف مالی آنان تحت نظم و كنترل افرادى كه داراى اهليت كامل بوده قرار گيرد.

یكى ديگر از مهمترين نهادهاى حمايت از محجورين؛ «قيموميت» است كه قانونگذار بعد از ولايت و وصايت و حضانت براى سرپرستى و حمايت از افراد محجور انديشيده است. به عبارتى قيموميت، وظيفه و سمتى است كه از طرف مقامات صلاحيتدار قضايى در صورت عدم وجود ولى قهرى و وصى منصوب از طرف ايشان، به شخصی که قیم نامیده می‌شود، جهت حمايت از محجور، كه شامل مراقبت و نگاهداری و اداره اموال وی می‌باشد تعیین و منصوب می‌گردد.