حقوق مدنی (جلد اول) (تشکیل قراردادها و تعهدات)
حقوق مدنی (جلد اول) (تشکیل قراردادها و تعهدات) نام کتابی است نوشته مهدی شهیدی که به همت انتشارات میزان به چاپ رسیده است.
محتوای کتاب
کتاب در 2 بخش تدوین گردیده است که به شرح زیر است:
- بخش اول: شناخت های نخستین و مبانی اعتبار و تقسیم های قرارداد
- معانی اصطلاحات و تعاریف
- مبانی اعتبار قرارداد
- تقسیمات قرارداد
بخشی از کتاب
در زمان های دور گذشته كه روابط مالی و معاملاتی اشخاص در سطح ساده و ابتدایی خود و نسبت به موضوع های مورد نیاز اولیه انسان بی توقع دورههای نخستین، انجام میگرفت، مسائل حقوقی نیز به شکل ساده و قابل درک برای عموم، طرح و بررسی می شد و دعاوى بيشتر ازراه كدخدامنشى و پا درمیانی برخى اشخاص يا در پرتو منازعات و جنگهای خونين، حل و فصل مى شد. انتظار نمى رفت كه در اين دوره ها
اشتباه در ذات و اوصاف مهم وغيرمهم مورد معامله، از یکدیگر تفکیک شود و هر یک در عالم حقوق حكم خاصى داشته باشد. تا به انجا که عالم مادى از عالم اعتباری حقوق جدا نمیشد و ايجاب و قبول با لفظ يا عمل مادى، وقوع عقد تلقى مهى شد. اگرچه حتى فاقد شرط صحت مى بود، در حالى كه امروز با تصور عالمى غيرمادى و اعتبارى براى اعمال حقوقى مى توان گفت جنين عمل حقوقى فاقد شر در حقيقت واقع نشده است، ازاين جهت كه وقوع عمل حقوقى درظرف حقیقی خود یعنی عالم اعتبار بايد لحاظ شود نه عالم مادى.
دگرگونی های مستمر و عظیمی از گذشته تاكنون در اجتماع انسانى در پرتو فعاليت هاى فكرى در همه شئون تحقق يافته و در عصر حاضر شتاب اعجابانگیزی به خود گرفته است و زندگى انسان را از يک حالت ساده ابتدايى به يک زندگى پیچيده و تكامل يافته و انتظارات انسان را از امور بيش پا افتاده به واقعيات تخصصى مبدل ساخته و در این میان، برخى از انسان ها را در ميانه راه درک آنها سرگردان کرده است.
برخلاف گذشته هاى دور در زمان حاضر ديگر زندگى كردن ساده نيست و براى گذران آن بايد از آگاهى هاى عمومى پيشرفته و حتى تخصصى برخوردار بود. در گذشته كارها و مشاغل مختلف براى همه اشخاص شناخته شده و حتی قابل اجرا بود و هركس تا حدودی میدانست که ديگرى كار خود را چگونه انجام میدهد. اما امروزه دارنده شغلی، از کار دیگری بى خبر است و هركس فقط از حرفه آموخته و تعلیم یافته خود
چیزی میداند و نسبت به کار دیگری هیچ شناختی ندارد و نمیداند او چه میکند و کار خود را چگونه انجام میدهد و بازده کارش چگونه حاصل میشود.
این دگرگونیها نتیجه تلاش هاى فكرى انسان است؛ همان فكرى كه ازسوى آفريننده جهان به عنوان بهترين هديه به او ارزانى شده است. توقعات انسان پا به پاى اين دگرگونی ها روزبه روز بيشتر و خواسته هاى روحى و جسمى او عميق تر و گستردهتر مى شود. اگر انسان هاى گذشته را جرخش يک گوى سرگرم مى كرد؛ امروز جنبش ها و جهش هاى الكترونيكى رمزدار سلول هاى رايانه اى به خود مشغول مى كند و مسلماً فردا پديده ژرف و اسرارآميز ديگرى انديشه انسان را به خود جذب خواهد كرد.