نظریه شماره 7/99/334 مورخ 1399/04/03 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره اعتراض شخص ثالثِ دوم نسبت به دادنامه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۰۳ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/99/334|شماره پرونده=99-141-334 ح|تاریخ نظریه=1399/04/03}} '''استعلام''': شخصی نسبت به دادنامه صادره از دادگاه به عنوان ثالث اعتراض می کند. پس از اخذ پرونده ملاحظه می شود دادنامه ای که نسبت به آن اعتراض شده قبلا توسط ف...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/334
شماره نظریه۷/۹۹/۳۳۴
شماره پرونده۹۹-۱۴۱-۳۳۴ ح
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۴/۰۳

استعلام: شخصی نسبت به دادنامه صادره از دادگاه به عنوان ثالث اعتراض می کند.

پس از اخذ پرونده ملاحظه می شود دادنامه ای که نسبت به آن اعتراض شده قبلا توسط فرد دیگری مورد اعتراض واقع و به نفع وی تماما نقض شده است:

۱- تکلیف دادگاه در خصوص اعتراض ثالث واصله چیست؟

۲-شخص اخیر برای احقاق حقوق خود چه اقدامی می باید انجام دهد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱- دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض ثالث فقط تمام یا بخشی از حکم صادرشده را که به ضرر شخص ثالث است، در صورت وارد بودن ادعای ثالث نقض می کند و حکم جدیدی به نفع ثالث صادر نمی کند. بنابراین اعتراض شخص دیگر به حکمی که پس از رسیدگی به اعتراض ثالث صادر شده است، عملا قابل پذیرش نیست؛ زیرا صرف نقض حکمی که در دعوای بین دو شخص دیگر صادر شده است، نمی تواند مخل حقوق شخص دیگر باشد. بنابراین در فرض سؤال دادگاه باید اعتراض ثالث را رد کند.

۲- بدیهی است در فرض سؤال، شخص ثالث می تواند بر مبنای قرارداد به طرفیت فروشنده طرح دعوا کرده و حقوق قانونی خود را مطالبه کند