رای دادگاه درباره ماهیت شرکت مسافربری (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۰۴۸۷)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۰۸ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (حقوقی)|شماره دادنامه=۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۰۴۸۷|تاریخ دادنامه=۱۳۹۴/۰۴/۲۳|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=صادقی{{سخ}}هادی{{سخ}}سیدمحمد فاضل حسینی|موضوع=ماهیت شرکت مسافربری}}'''چکیده د...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۰۴۸۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۴/۲۳
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعماهیت شرکت مسافربری
قاضیصادقی
هادی
سیدمحمد فاضل حسینی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره ماهیت شرکت مسافربری: شرکت های مسافری بری متصدی حمل و نقل محسوب نمی شوند؛ بنابراین حتی در فرض حمل کالا نیز عنوان متصدی حمل و نقل بر آن بار نمی شود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی شرکت ارتباطات م.با وکالت م. ه.ز. و ث. م. به طرفیت شرکت مسافربری .... به خواسته مطالبه مبلغ ۳۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال بابت نقض تعهد و تلف کالا و خسارت تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست به انضمام هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل به این شرح که مطابق دادخواست وکلای خواهان : شرکت ارتباطات م. در تاریخ ۱۳۹۲/۹/۱۴ تعداد ۹ کارتن مودم در اختیار شرکت .... قرار می دهد. طبق رسید موقت کالا که توسط خوانده صادر شده مقصد کالا اصفهان و شخص تحویل گیرنده آقای ط. بوده است . لکن شرکت خوانده بدون رعایت وصف امانت داری کالای ارسالی را به فردی مجهول الهویه و فاقد سمت تحویل می دهد لذا محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ ۳۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال بابت ۱۰۰ عدد مودم به انضمام خسارات تاخیر تادیه و دادرسی مورد استدعاست. دادگاه نظر به این که خواهان دلیلی بر تلف کالاها به دادگاه ارائه نکرده است و صرف تحویل کالا به فرد دیگر موجب تلف آن نمی شود بنابراین موضوع از دو حال خارج نیست: اولا اگر کالا با وصف تحویل به فردی غیر از تحویل گیرنده موجود باشد در این صورت الزام خوانده به پرداخت قیمت کالا فاقد محمل حقوقی است ثانیا چنانچه ادعای خواهان پذیرفته شود که کالا تلف شده است ، در صورت تلف کالا نیز ابتدا باید به مثلی یا قیمی بودن کالا توجه شود که اگر مال تالف مثلی باشد ، متلف مکلف است مثل مال را و چنانچه مال قیمی باشد ، قیمت آن را به مالک برگرداند و حسب اذعان وکیل خواهان در جلسه دادرسی ۱۳۹۴/۱/۲۵ کالای متنازع فیه ( مودم) با همین برند در بازار موجود است با این قید که از نظر خرید عمده نیاز به مجوز دارد. بنابراین وکلای خواهان دعوی موکل خود را مطابق مقررات قانونی درخواست نکرده اند و دادگاه به استناد ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی ناظر به ماده ۳۲۸ قانون مدنی قرار عدم استماع دعوی خواهان را صادر و اعلام می دارد. این قرار ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.

دادرس شعبه ۱۲۴ دادگاه عمومی حقوقی تهران -هادی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی شرکت ارتباطات م. با وکالت آقای م. ه.ز. بطرفیت شرکت مسافربری..... از دادنامه شماره ۹۴۰۰۰۵۹ مورخ۱۳۹۴/۱/۳۰ صادره ازشعبه ۱۲۴دادگاه عمومی تهران که به موجب آن قرارعدم استماع دعوی تجدیدنظرخواه بخواسته مطالبه مبلغ۳۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بابت نقض تعهد و تلف کالا و خسارت تاخیرتادیه ازتاریخ تقدیم دادخواست به انضمام خسارت دادرسی صادرگردیده وارد و موجه نیست ورای صادره باعنایت به محتویات پرونده وبارعایت اصول ومقررات وقواعد دادرسی اصدارگردیده وتقاضای تجدیدنظر خواهی باهیچکدام ازقیود مقیده درماده ۳۴۸ ازقانون آیین دادرسی درامورمدنی منطبق نمی باشد و با التفات براینکه تجدیدنظر خوانده به عنوان یک شرکت مسافربری بوده و از شمول ماده ۳۷۷ قانون تجارت خارج است مضافا براینکه تجدیدنظرخواه مطابق ماده ۳۷۹ قانون مرقوم عمل ننموده ونکات لازم را به تجدیدنظرخوانده اطلاع نداده است لذا تجدیدنظرخواهی را درمجموع غیرموجه دانسته و با رد اعتراض دادنامه معترض عنه را با استنادبه ماده ۳۵۳ از قانون مرقوم تائید می نماید این رای قطعی است.

شعبه اول دادگاه تجدیدنظراستان تهران - مستشار و مستشار

سید محمد فاضل حسینی - داودصادقی