رای دادگاه درباره حدود مسئولیت شرکت بیمه در فرض مسافر کشی با خودرو شخصی (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۱۳۹۲)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۰ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (حقوقی)|شماره دادنامه=۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۱۳۹۲|تاریخ دادنامه=۱۳۹۴/۱۱/۲۱|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=سیدمحمد فاضل حسینی{{سخ}}صادقی{{سخ}}حسین نژاد|موضوع=حدود مسئولیت شرکت بیمه در...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۱۳۹۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۱۱/۲۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعحدود مسئولیت شرکت بیمه در فرض مسافر کشی با خودرو شخصی
قاضیسیدمحمد فاضل حسینی
صادقی
حسین نژاد

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره حدود مسئولیت شرکت بیمه در فرض مسافر کشی با خودرو شخصی: اگر شخصی دارای گواهینامه ب۱(خودرو شخصی) باشد و در زمان تصادف در حال مسافر کشی بوده؛ مصداق عدم تناسب گواهینامه با وسیله نقلیه (عمومی و مسافر کشی) تلقی می شود؛ بنابراین شرکت بیمه مستحق مطالبه خسارت از بیمه گذار(راننده) است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی شرکت سهامی بیمه ایران با وکالت اقایان ح. م. و الف. رضایی به طرفیت اقای ب. ر. به خواسته مطالبه وجه به مبلغ ۲۱۹/۹۷۵/۰۰۰ریال وخسارت دادرسی وتاخیر تادیه که وکلای محترم خواهان در تشریح دادخواست تقدیمی مفاد اشعار داشته اند :خوانده راننده خودروی سواری پراید با شماره انتظامی ۶۶-۱۵م۱۶۶بوده که تا تاریخ ۹۲/۴/۱۲تحت پوشش بیمه شخص ثالث (بیمه ایران)بوده است .در تاریخ ۹۱/۱۰/۱۷علیرغم اینکه گواهینامه ایشان متناسب با نوع کاربری وسیله نقلیه فوق الذکر نبوده با فردی به نام ح.ی تصادف وموجب مصونیت ایشان شده وطبق نظریه افسر کاردان فنی خوانده به میزان ۵۰/مقصر شناخته شده که شرکت خواهان خسارت وارده را پرداخت واکنون مطابق ماده ۶قانون اصلاح قانون بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۸۷ تقاضای جبران خسارت توسط خوانده را دارد .نظر به اینکه وکیل محترم خواهان مطابق صورتجلسه مورخ ۹۴/۷/۴در پاسخ به این سوال دادگاه که منظور از عدم تناسب گواهینامه با نوع کاربری وسیله نقیه چیست وایادر زمان تصادف خوانده در حال مسافر کشی بوده است یا خیر ؟اظهار نموده اند :منظور از عدم تناسب خوانده در حال مسافر کشی بوده است یاخیر ؟اظهار نموده اند :منظورم از عدم تناسب اینست که خوانده دارای گواهینامه ب ۱بوده که نمی توانسته مسافر کشی کند وخودروی ایشان با این گواهینامه برای مصرف شخصی بوده نه عمومی ومسافر کشی -در زمان تصادف خوانده در حال مسافر کشی نبوده است ولی در فرم اعلام خسارت اعلام نموده است که کرایه اش می باشد .دادگاه موضوع دعوی را مشمول ماده ۶قانون اصلاح قانون بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۸۷ندانسته چرا که ماده مذکور شامل زمان تصادف می باشد نه غیر ان وحال انکه در زمان تصادف خوانده در حال مسافر کشی نبوده تا گواهینامه ان نا متناسب تشخیص داده شود .لذا دادگاه دعوی خواهان را غیر ثابت تشخیص ومستندا به ماده ۱۹۷قانون ایین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی حکم به بطلان دعوی خواهان صادر واعلام می دارد رای صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۷۹دادگاه عمومی تهران- سیدحمید حسین نژاد

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی شرکت سهامی بیمه ایران با وکالت آقایان ح. م. و الف. ر. به طرفیت آقای ب. ر. از دادنامه شماره ۰۷۰۷-۹۴صادره از شعبه ۱۷۹ دادگاه عمومی تهران که متضمن صدورحکم به بطلان دعوی تجدیدنظرخواه بخواسته مطالبه وجه به مبلغ ۲۱۹/۹۷۵/۰۰۰ ریال وخسارات دادرسی وتاخیر تادیه می باشد به گونه ایی نیست که موجب فسخ وبی اعتباری دادنامه مذکور گردد زیرا با توجه به محتویات پرونده ومستندات ابرازی رای صادره صحیح و فاقد ایراد قانونی است و در این مرحله از دادرسی نیز دلیل خاصی که موجب نقض دادنامه مذکور گردد از سوی تجدیدنظرخواه به دادگاه ارائه نشده بنابراین به علت عدم انطباق اعتراض وی با هیچیک از شقوق ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی تجدیدنظرخواهی را غیر وارد تشخیص ضمن رد آن مستندا به ماده ۳۵۸ قانون فوق الذکردادنامه معترض عنه را تائید و اعلام می دارد این رای قطعی است .

شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار و مستشار

​سیدمحمد فاضل حسینی - داودصادقی