رای دادگاه درباره مفهوم عفت عمومی (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۴۰۱۲۳۰)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۲۳ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۴۰۱۲۳۰|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۹/۱۲|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۳۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=سلیمی{{سخ}}کمالی{{سخ}}حسین زاده|موضوع=مفهوم عفت عمومی}}'''چکیده دادنامه و رای...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۴۰۱۲۳۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۹/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمفهوم عفت عمومی
قاضیسلیمی
کمالی
حسین زاده

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مفهوم عفت عمومی: عفت عمومی عبارت است از هنجارها و ارزش هایی که ریشه در اعتقادات افراد جامعه دارد و عموم مردم علاقمند به صیانت و پاسداری از آن هستند.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام متهمین ۱- آقای م.الف. فرزند ق.، ۳۶ ساله، اهل و ساکن تهران، فاقد سابقه کیفری، آزاد به قید معرفی کفیل ۲- خانم ب.ف. فرزند ع.، ۳۴ ساله، اهل و ساکن تهران، فاقد سابقه کیفری، آزاد به قید معرفی کفیل، هر دو نفر متهمند به ارتکاب فعل حرام و فحاشی موضوع کیفرخواست شماره ۴۵۳ مورخه ۸/۲/۹۲ صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه پنج تهران؛ دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و با توجه به شکایت شاکی آقای ع.خ.، گزارش مرجع انتظامی و با توجه به گواهی گواهان (پرسنل کلانتری) مبنی بر ایراد توهین و فحاشی از سوی متهم ردیف دوم نسبت به شاکی را محرز دانسته که به استناد ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به تحمل سی ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید و با رعایت مدلول ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی از لحاظ تقلیل و تخفیف مجازات شلاق فوق الاشعار را به مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل می نماید. دادگاه در خصوص اتهام توهین و فحاشی متهم ردیف دوم و نیز ارتکاب فعل حرام از سوی متهمین، دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و با توجه به اظهارات شاکی و گواهی گواهان تعرفه شده در جلسه رسیدگی دادگاه اولا شاکی خود فعل یا قولی از سوی متهم ردیف دوم که حکایت از توهین و فحاشی باشد استماع و مشاهده نکرده است و نیز گواهان تعرفه شده شاکی نیز قولی از سوی متهم ردیف دوم استماع ننموده اند تا مورد امعان نظر دادگاه قرار گیرد و نیز متهم نسبت به موضوع توهین انکار نموده است. در خصوص ارتکاب فعل حرام از سوی متهمین، دادگاه با بررسی موضوع و مداقه در اظهارات شاکی و شهود تعرفه شده وی در جلسه دادرسی رفتاری که حکایت از ارتکاب فعل حرام باشد احراز نگردیده است و نیز ملاحظه می گردد سوار شدن متهم ردیف دوم خانم ب.ف. در اتومبیل (متهم ردیف دوم) پس از رسیدگی پرونده دادگاه خانواده در مجتمع قضایی شهید مفتح را به عنوان ارتکاب فعل حرام تلقی نموده اند. اگرچه این دادگاه تظاهر به ارتکاب عمل حرام در انظار و اماکن و یا معابر عمومی را که موجبات جریهه دار شدن عفت عمومی که همان هنجارها و ارزش هایی که ریشه در اعتقادات افراد جامعه داشته که عموم مردم علاقمند به صیانت و پاسداری از آن می باشند را جرم دانسته اگر چه عمل ارتکاب متهمین قانونا جرم نبوده وحرام نمی باشد و عفت عمومی جریحه دار نگردیده فلذا دادگاه به استناد ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به لحاظ فقدان ادله اثباتی و عدم احراز بزه انتسابی رأی بر برائت متهمین صادر و اعلام می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد .

شعبه ۱۱۷۲ دادگاه عمومی و جزایی تهران حسین زاده

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.خ. با وکالت آقای ع.ق نسبت به دادنامه شماره ۰۰۴۳۷مورخ۳۱/۴/۹۲ صادره از شعبه ۱۱۷۲ دادگاه عمومی جزایی تهران که متضمن محکومیت خانم ب.ف. به اتهام فحاشی به یک میلیون ریال جزای نقدی بدل از سی ضربه شلاق و تبرئه تجدیدنظرخواندگان از ارتکاب فعل حرام و تبرئه م.الف. از اتهام فحاشی می باشد؛ با توجه به مجموع محتویات پرونده دادنامه مذکور وفق موازین و مقررات قانونی صادر و تجدیدنظرخواهی واصله با هیچ یک از شقوق ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری انطباق ندارد. علی هذا دادگاه ضمن رد دعوای تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تأیید و استوار می نماید. رأی صادره حضوری و قطعی است.

رئیس شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

سلیمی کمالی