رای دادگاه درباره موجبات تخفیف مجازات (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۸۰۰۴۳۳)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۴۱ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۸۰۰۴۳۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۳/۰۴/۰۹|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۳۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=عبدالرحیم دادگرنیا{{سخ}}صادقی{{سخ}}شادمان جم|موضوع=موجبات تخفیف مجازات}}'''چ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۸۰۰۴۳۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۴/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعموجبات تخفیف مجازات
قاضیعبدالرحیم دادگرنیا
صادقی
شادمان جم

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره موجبات تخفیف مجازات: بیمه کردن کارگر و ساختمان، مصداق اقدام در جهت جبران خسارات وارده به بزه دیده و از جهات تخفیف مجازات است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام ۱- آقای م.ح.. ۲- ک.م. هر دو دایر بر قتل غیرعمدی در اثر عدم رعایت نظامات دولتی به ترتیب هشتاد درصد (م.ح.) و ده درصد (آقای ک.م.) با توجه به شکایت اولیای دم و گزارش مرجع انتظامی و نظریه پزشکی قانونی و نظریه هیئت کارشناسان و کیفرخواست صادره و تحقیقات محموله و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده اتهام نامبردگان محرز و مسلم است و مستندا به مواد ۴۴۸ و ۴۵۰ و ۴۵۲ و ۴۹۰ و ۴۹۲ و ۵۴۹ و ۵۵۰ و ۵۵۸ و تبصره ماده ۵۵۱ و بند ب ماده ۴۸۸ از قانون مجازات اسلامی هر یک از نامبردگان را با توجه به میزان تقصیرشان به پرداخت یک فقره دیه کامل مرد مسلمان در حق اولیای دم و متوفی ش.م. ظرف مهلت دو سال از تاریخ حادثه محکوم می نماید. و اما در خصوص جنبه عمومی بزه مستندا به ماده ۶۱۶ از قانون مجازات اسلامی و با رعایت مواد ۳۷ و ۳۸ از قانون مجازات اسلامی و با توجه به عدم اعمال مجازات های جایگزین حبس با توجه به ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی به لحاظ وضع خاص و نداشتن سابقه محکومیت کیفری و اقدام در جهت جبران خسارات وارده (بیمه کردن) به سه درجه تخفیف مجازات (از پنج به هشت) متهم ردیف اول را به سه ماه و یک روز حبس تعزیری و متهم ردیف دوم را به بیست روز حبس تعزیری محکوم می نماید. رأی صادره نسبت به متهم ردیف دوم غیابی و ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و نسبت به سایر افراد حضوری و شرف مهلت بیست روز قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه ۱۰۳۴ دادگاه عمومی جزایی تهران شادمان جم

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای م.م. به وکالت از آقای م.ح. نسبت به آن بخش از دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۲۱۹۰۹۰۰۱۲۸ مورخ ۱۵/۰۲/۹۳ صادره ۱۵/۰۲/۹۳ صادره از شعبه ۱۰۳۴ دادگاه جزایی تهران که به موجب آن موکلش به اتهام قتل غیرعمدی مرحوم ش.م. بر اثر عدم رعایت نظامات دولتی به تحمل ۹۱ روز حبس محکوم گردیده است؛ با عنایت به اقرار متهم موصوف به شرح صفحات ۴۵، ۷۱ و ۸۷ پرونده و نظریه کارشناسی به شرح صفحات ۳۳ لغایت ۳۵ پرونده وارد نیست و بر مبانی استدلال و استنباط دادگاه نخستین در احراز بزهکاری تجدیدنظرخواه خدشه و خللی مترتب نیست اما دادگاه با عنایت به گذشت اولیای دم و فقدان سابقه کیفری و وضعیت مشارالیه دادگاه اجرای حکم را به صلاح و مصلحت ندانسته به استناد مواد ۴۰ و ۴۶ و ۵۲ قانون مجازات اسلامی قرار تعلیق مجازات را به مدت دو سال صادر می نماید چنانچه در این مدت مشارالیه یکی از جرایم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت گردد علاوه بر تحمل کیفر آن جرم این دادنامه نیز در حق وی اجرا می گردد والا از محکومیت کیفری رفع اثر می شود، لذا دادگاه با رد تجدیدنظرخواهی با استناد به مواد ۲۵۰ و ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاح تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است .

رئیس شعبه ۳۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

دادگرنیا صادقی