رای دادگاه درباره تفاوت بزه تصرف عدوانی و بزه ورود به عنف به ملک دیگری (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۶۷۱)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۴۴ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۶۷۱|تاریخ دادنامه=۱۳۹۳/۰۵/۱۲|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۲۳ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=کیخا{{سخ}}منصوری{{سخ}}جعفری شهنی|موضوع=تفاوت بزه تصرف عدوانی و بزه ورود به ع...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۶۷۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۵/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتفاوت بزه تصرف عدوانی و بزه ورود به عنف به ملک دیگری
قاضیکیخا
منصوری
جعفری شهنی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تفاوت بزه تصرف عدوانی و بزه ورود به عنف به ملک دیگری: در بزه تصرف عدوانی مالکیت شاکی به عنوان دلیل سبق تصرفات، بخشی از شرایط تحقق بزه است اما در بزه ورود به عنف، صرفا ملک در تصرف متصرف است و شخص دیگر با قهر و غلبه داخل آن می گردد.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای الف.ت. با وکالت آقای الف.پ.، دایر بر تصرف عدوانی و ممانعت از حق (آپارتمان ۵۰ متری)، موضوع شکایت آقای م.ط. فرزند ف.؛ با عنایت به شکایت شاکی خصوصی، گزارش مرجع انتظامی (کلانتری ۱۶۰ خزانه) و کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه ۱۶ تهران و با عنایت به اظهارات مطلعان در مرحله تحقیقات مقدماتی و با عنایت به اظهارات وکیل مدافع متهم در جلسه دادرسی و استمهال مشارالیه جهت جلب رضایت شاکی که این امر منتج به نتیجه نگردیده است و نظر به رفع تصرف و تحویل آپارتمان به شاکی، لذا بزه انتسابی محرز و مسلم و مدلل است و دادگاه با استناد به ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی نامبرده را به تحمل یک سال و نیم حبس محکوم می نماید. رأی صادره غیابی و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان می باشد.

مستشار دادگاه تجدیدنظر استان تهران مأمور به خدمت در شعبه ۱۱۴۲ دادگاه عمومی جزایی تهران کیخا

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف.پ. به وکالت از آقای الف.ت. نسبت به دادنامه شماره ۷۰۰۲۴۶-۹۳ مورخ ۲۴/۰۳/۹۳ در پرونده کلاسه ۹۰۰۴۸۶-۹۲ صادره از شعبه ۱۱۴۲ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای الف.ت. به اتهام تصرف عدوانی و ممانعت از حق و با احراز بزهکاری و به استناد ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ به یک سال و نیم حبس محکوم شده است؛ نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی و از حیث بزهکاری موکلش ایراد و دفاع مؤثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد، اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد، مشهود نیست الا این که اولا عمل ارتکابی از مصادیق ماده ۶۹۰ است نه ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ زیرا جرم موضوع ماده ۶۹۱ صرفا ملک در تصرف متصرف است و شخص دیگر با قهر و غلبه داخل آن می گردد و موضوع مالکیت مطرح نمی باشد و حال این که در موضوع پرونده شاکی به عنوان مالک، آپارتمان را از قبل متصرف بوده است، لهذا با اصلاح ماده استنادی و مجازات قانونی، دادنامه اصلاح می گردد. ثانیا موکل تجدیدنظر از ملک رفع تصرف نموده و فاقد سابقه کیفری است، لهذا مجازات مندرج در دادنامه به شش ماه تخفیف اصلاح می گردد و در نهایت با پذیرش نسبی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را به استناد تبصره ۲ و ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و به شرح مذکور تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی