رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره حقوق حالت اشتغال و شرط از کارافتادگی کلی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۴۹ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۲۰۰۷۰۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۴/۰۴/۳۰|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|قاضی=مرتضی علی اشراقی{{سخ}}محمدعرفان{{سخ}}حسینیان|موضوع=حقوق حالت اشتغال و شرط ا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۲۰۰۷۰۴
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۲۰۰۷۰۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۴/۳۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۲ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعحقوق حالت اشتغال و شرط از کارافتادگی کلی
قاضیمرتضی علی اشراقی
محمدعرفان
حسینیان

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره حقوق حالت اشتغال و شرط از کارافتادگی کلی: حقوق حالت اشتغال به افرادی با ویژگی از کارافتاده ی کلی ؛ به این معنی که به هیچ وجه قادر به انجام فعالیت نیستند، تعلق می گیرد. از این رو کسانی که به هر دلیل علیرغم دارا بودن قدرت کار از محل اشتغال خود منفک شده اند، الزاما از کارافتاده و مشمول بهره مندی از حقوق حالت اشتغال نمی باشند.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

شاکی با تقدیم دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه، تقاضای نقض رأی شماره... مورخ... صادره از کمیسیون ماده ۱۶ رسیدگی به شکایات جانبازان را نموده است. با عنایت به محتویات پرونده و مفاد دادخواست شاکی و ضمایم آن و مفاد لایحه جوابیه مشتکی عنه مثبوت به شماره... مورخ...، نظر به اینکه اولا شاکی جانباز ۴۵ درصد و دارای رأی از کارافتادگی کلی می باشد. ثانیا به دلیل اخراج از دانشگاه علوم پزشکی محل خدمت سابق خود، برقراری حقوق حالت اشتغال برای شاکی توسط دستگاه مذکور، فاقد وجاهت می باشد. ثالثا اعاده به کار وی نیز به لحاظ اخراج توسط هیأت رسیدگی به تخلفات اداری موجه نمی باشد. رابعا بایستی براساس قانون حالت اشتغال مصوب سال ۱۳۷۲ مجلس شورای اسلامی، از تاریخ صدور حکم از کارافتادگی کلی، حالت اشتغال برقراری و حقوق مربوطه نیز برقرار و توسط بنیاد شهید پرداخت گردد، لذا خواسته شاکی موجه بوده و به استناد مواد ۱، ۳، ۱۰، ۶۳ و ۶۵ قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، ضمن نقض رأی معترض عنه، حکم به ورود شکایت شاکی و الزام طرف شکایت به برقراری حقوق اشتغال و پرداخت معوقات آن از تاریخ از کار افتادگی کلی... صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری خواهد بود.

رییس شعبه ۲۶ دیوان عدالت اداری

حسینیان

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

اولا مستفاد از تبصره یک ماده واحده قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز...، از کار افتاده، مصوب ۱۳۷۲، کسانی از حقوق حالت اشتغال بهره مند خواهند شد که از کار افتاده کلی باشند و کسانی که به هر دلیل علیرغم دارا بودن قدرت کار از محل اشتغال خود منفک شده باشند، الزاما از کار افتاده تلقی نمی شوند و بند ج آیین نامه اجرایی قانون فوق الذکر مصوب ۱۳۷۳، صراحتا کسانی را از کار افتاده کلی تعریف کرده است که قادر به کار نباشند، و چون تجدیدنظرخوانده با وجود قرینه کارکرد قبلی و با اصل استصحاب، همچنان توانایی فعالیت را دارد، در نتیجه مشمول تعریف از کار افتاده نیست. ثانیا اخراج یکی از حالات کارمندان دولت موضوع بند ه ماده ۱۲۰ قانون مدیریت خدمات کشوری است و هر چند شاکی به واسطه مجازات اداری که موجب انفکاک وی از دستگاه دولتی شده، عملا شاغل محسوب نمی شود، لیکن وی همچنان واجد عنوان کارمند اخراجی است و چون موضوع از شمول تبصره یک قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز و آزاده مصوب ۱۳۷۲خارج می باشد، اساسا بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز تکلیفی به پرداخت حقوق حالت اشتغال به شاکی ندارد. صرفنظر از اینکه رییس محترم شعبه بدوی، به لحاظ شرکت در صدور دادنامه شماره...، پس از تغییر سمت به لحاظ وجود جهات رد دادرس موضوع ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی، ناظر بر ماده ۱۲۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، مجوز رسیدگی نداشته است، با وصف ایرادات ماهوی فوق الذکر در اجرای ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می شود. این رأی قطعی است.

دادرس و مستشار شعبه ۲ تجدید نظر دیوان عدالت اداری

مرتضی علی اشراقی - محمدعرفان