رای دادگاه درباره اختیار دادگاه تجدیدنظر در تشدید مجازات (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۰۲۳)

نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۱۴ توسط Fardin (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن لینک درون ویکی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره اختیار دادگاه تجدیدنظر در تشدید مجازات: تشدید مجازات در دادگاه تجدیدنظر الزاما باید مسبوق به درخواست تجدیدنظرخواه باشد و محاکم تجدیدنظر بدون تجدیدنظرخواهی افراد یا مقامات صالح حق تشدید مجازات را ندارند.

رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۰۲۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۰۸/۰۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعاختیار دادگاه تجدیدنظر در تشدید مجازات
قاضیخلجی
منصوری
جعفری شهنی

رأی دادگاه بدوی

درخصوص اتهام آقای م.م. مبنی بر ایجاد مزاحمت برای بانوان و مزاحمت تلفنی و توهین، کیفرخواست مورخ ۲۶/۱۰/۱۳۹۰ شکایت آقای م.غ. و خانم ف.ق. نظر به گزارش مرجع انتظامی، اظهارات و مطالب توأم با اقرار متهم در جلسه بازپرسی، ابراز ندامت و پشیمانی و البته دفاعیات وکیل وی در جلسه ... به فقد عنصر روانی و سوءنیت متهم در ارتکاب بزه، دادگاه با توجه به فقد دلیل و عنصر روانی و تماس و آشنایی خانوادگی قبلی مشارالیهم در ارتکاب بزه توهین و مزاحمت تلفنی ضمن صدور برائت متهم از دو بزه اخیرالذکر به استناد ماده ۱۷۷ از قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۶۱۹ از قانون مجازات اسلامی با رعایت بند ۵ و ۴ از ماده ۲۲ قانون یاد شده حکم بر محکومیت متهم به تحمل ۳۰ ضربه شلاق صادر و اعلام می دارد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز قابل پژوهش در محاکم استان می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۴۹ دادگاه عمومی جزایی تهران خلجی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی ۱ آقایان ع.ف. و ح.د. به وکالت از آقای م.م. ۲ خانم ف.ق. نسبت به دادنامه ۰۰۰۲۶۹۱ مورخ ۲۶/۱/۹۱ در پرونده کلاسه ۰۰۹۶۱۹۰۰ صادره از شعبه ۱۰۴۹ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای م.م. به اتهام ایجاد مزاحمت بانوان و با احراز بزهکاری و به استناد ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی و با رعایت بند ۴ و ۵ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی به ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده است و از حیث ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین نسبت به وی برائت صادر شده است، نظر به اینکه تجدیدنظرخواهان در این مرحله از رسیدگی ایراد و دفاع مؤثری که از حیث شکلی و یا ماهوی مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری باشد، اقامه ننموده اند و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده است و ایرادی که موجب نقض باشد، مشهود نیست الا اینکه مجازات جرم ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق است در حالی که دادگاه مجازات شلاق را مورد حکم قرار داده و مجازات حبس مغفول مانده است النهایه با توجه به درخواست تشدید مجازات از سوی شاکی خصوصی و اینکه مجازات حبس در دادنامه مغفول مانده است لهذا دادگاه آقای م.م. را با رعایت بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم می نماید و از سوی دیگر مجازات ۳۰ ضربه شلاق در چارچوب مجازات قانونی است و استناد به بند ۴ و ۵ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی فاقد وجاهت قانونی است و با توجه به مراتب به استناد تبصره ۳ و ۴ ماده ۲۲ قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاح و تشدید موصوف تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی

مواد مرتبط