رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۳۸۴)
رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ۱- حذف بند های محدودیت سنی به تفکیک مقطع تحصیلی لحاظ شده در دستورالعمل آزمونهای استخدام پیمانی ۲- لحاظ تبصره ۳ از ماده ۴۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در آزمون جذب کارمند پیمانی ۳- لحاظ بند الف ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشور برای آزمونهای جذب کارمند رسمی
مرجع صادر کننده | هیأت تخصصی دیوان عدالت اداری |
---|---|
موضوع | ۱- حذف بند های محدودیت سنی به تفکیک مقطع تحصیلی لحاظ شده در دستورالعمل آزمونهای استخدام پیمانی ۲- لحاظ تبصره ۳ از ماده ۴۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در آزمون جذب کارمند پیمانی ۳- لحاظ بند الف ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشور برای آزمونهای جذب کارمند رسمی |
کلاسه پرونده | ه ۹۱/۱۴۰۸ |
تاریخ رأی | دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ |
شماره دادنامه | ۳۸۴ |
شماره دادنامه : ۳۸۴ – ۲۸/۱۱/۱۳۹۴
مرجع رسیدگی : هیات تخصصی اداری استخدامی
شاکی: امیر اسکندری
طرف شکایت : شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری ( مستقر در معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهور)
گردشکار:
شاکی با تقدیم دادخواست به تاریخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۱ خواستار حذف محدودیت سنی برای استخدام پیمانی شده است و بیان داشته است ۱- گویا طبق نظر هیات عمومی دیوان مصوبه ای که منجر به لحاظ چنین شرطی در آزمون های استخدامی شده باشد ، وجود ندارد . البته شاکی رأی دیوان عدالت اداری را ارائه نکرده است .۲- دستورالعمل برگزاری آزمونهای وزارت نیرو ( پیوست دادخواست ) مغایر شرط سنی مقرر در تبصره ۳ ماده ۴۵ قانون مدیریت خدمات کشوری است چرا که قانون مزبور حداقل سن ندارد و فقط مقرر کرده است کارمند پیمانی در پایان مدت قرارداد حسب مورد نباید از ۶۵ و یا ۷۰ سال تجاوز کند و حداکثر سن نیز مغایر با این قانون در آزمون های مزبور بگونه ای تعیین شده که افرادی مثل شاکی که با احتساب ۳۰ سال خدمت هم به حداکثر سن قانونی نمی رسند ، محروم از شرکت در آزمون استخدام پیمانی شده اند .
خلاصه مدافعات مشتکی عنه
۱- معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری دعوا را متوجه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ندانسته و وزارت نیرو را مکلف به پاسخگویی کرده است .
۲- مدیرکل دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو بیان نموده : در مفاد بند الف ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشوری برای استخدام پیمانی ، حداقل سن در نظرگرفته نشده است . لذا با عنایت به اینکه آزمون استخدام وزارت نیرو جهت استخدام پیمانی برگزار گردیده است و مراد قانونگذار صرفا تعیین حداقل و حداکثر سن جهت استخدام رسمی بوده است ، لحاظ نمودن این بند در آزمون وزارت نیرو موضوعیت ندارد .
نظریه تهیه کننده گزارش
۱- برخلاف مدافعات طرف شکایت ، دعوا متوجه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که وفق ماده ۱۱۶ قانون مدیریت خدمات کشوری به ریاست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تشکیل می شود ، می باشد . بند (۲- ب) ماده مزبور نیز موید همین معناست . ضمن اینکه در اطلاعیه آزمون ۱۰و۱۱ اسفند ماه سال ۱۳۹۱ وزارت نیرو تصریح به مجوز صادره از سوی طرف شکایت جهت تامین نیروی انسانی شده است .
۲- وفق دادنامه ۱۹۸ – ۱۲/۴/۹۱ هیات عمومی دیوان عدالت اداری تعیین حداقل و حداکثر سن در استخدام پیمانی تا پیش از سنین منع شده در قانون با نظر دستگاه اجرایی است .
۳- بند دوم خواسته شاکی در واقع دلیل خواسته اول ، و بند سوم خواسته مشارالیه همان مد قانون مجری بوده و خواسته مستقل و قابل رسیدگی نمی باشد .
۴- بنا به مراتب فوق و مفاد رأی مسبوق الذکر هیات عمومی دیوان عدالت اداری و منطوق ماده ۴۵ قانون مدیریت خدمات کشوری عقیده بر رد شکایت شاکی به لحاظ عدم مغایرت با قانون دارم .
تهیه کننده گزارش
انصاری
موضوع در جلسه مورخ ۴/۱۱/۹۴ هیأت تخصصی اداری استخدامی دیوان عدالت اداری مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .
(( رأی هیات تخصصی ))
باتوجه به استدلال مذکور در دادنامه شماره ۱۹۸ – ۱۲/۴/۹۱ صادره از هیات عمومی تعیین حداقل و حداکثر سن در استخدام پیمانی تا پیش از سنین منع شده در تبصره ۳ ماده ۴۵ قانون مدیریت خدمات کشوری با نظر دستگاه اجرایی است فلذا مفاد دستورالعمل های معترض عنه مغایرتی با قانون نداشته و وفق بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر و اعلام می شود . رأی صادره ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور از سوی رئیس دیوان و یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است .
سید کاظم موسوی
رئیس هیأت تخصصی اداری استخدامی
دیوان عدالت اداری
خیابان بهشت (ضلع جنوبی پارک شهر) دیوان عدالت اداری تلفن ۸-۵۶۰۹۰
کدمنبع: 10602