نظریه شماره 7/1402/765 مورخ 1402/11/04 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۲۶ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/765|شماره پرونده=1402-186/1-765ک|تاریخ نظریه=1402/11/04}} '''نظریه شماره ۷/۱۴۰۲/۷۶۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۴ اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام:''' منظور از آزار جنسی چیست؟ آیا منظور آزار جنسی همان اعمال منافی عفت است یا دایر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/1402/765
شماره نظریه۷/۱۴۰۲/۷۶۵
شماره پرونده۱۴۰۲-۱۸۶/۱-۷۶۵ک
تاریخ نظریه۱۴۰۲/۱۱/۰۴

نظریه شماره ۷/۱۴۰۲/۷۶۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۴ اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام: منظور از آزار جنسی چیست؟ آیا منظور آزار جنسی همان اعمال منافی عفت است یا دایره آن فراتر از آن است؟ زیرا ممکن است مواردی آزار جنسی باشد؛ اما مشمول جرایم حدی و رابطه نامشروع تعزیری و عمل منافی عفت نباشد.

آزار جنسی تماسی توسط محارم موضوع بند یک ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مستلزم رسیدگی در دادسرا و صدور کیفرخواست بوده یا آن که به صورت مستقیم می بایست در دادگاه انجام پذیرد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱- منظور از عبارت آزار جنسی شامل کلیه رفتارهای جنسی اعم از تماس فیزیکی یا بدون تماس فیزیکی که بدون رضایت و تمایل طرف مقابل و به قصد التذاذ یا آزار مخاطب اعم از زن یا مرد یا کودک صورت می پذیرد و باعث ورود آسیب به شخصیت مادی یا معنوی فرد شده و موجبات ناراحتی وی را فراهم می نماید، است. بنابراین اعمال منافی عفت فقط بخشی از مصادیق آزار جنسی است که در قوانین با عناوین و مجازات خاص آمده است و دامنه آزار جنسی فراتر از این عناوین است.

۲- چنانچه بزه آزار جنسی موضوع ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ از جمله بند یک آن با توجه به چگونگی رفتار مرتکب (متهم) از مصادیق جرایم منافی عفت موضوع تبصره (الحاقی ۲۴/۳/۱۳۹۴) ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ محسوب شود، به بزه مزبور مستقیما در دادگاه کیفری صالح رسیدگی می شود و موجب قانونی جهت مداخله مقامات دادسرا (تعقیب و تحقیق) و یا ارسال پرونده از دادگاه به دادسرا نیست.