ماده 216 قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۰۷ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ماده ۲۱۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی:''' اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰ - دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس تسلیم نماید. رسیدگی به لایحه بودجه به ترتیب زیر به صورت دو شوری خواھد بود: ۱ (اصلاحی ۰۵/۱...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۲۱۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی: اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰ - دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس تسلیم نماید. رسیدگی به لایحه بودجه به ترتیب زیر به صورت دو شوری خواھد بود:

۱ (اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰)– ابتدا لایحه بودجه به ھمراه پیوست ھا و جداول به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود. کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف مدت پنج روز از زمان وصول لایحه، گزارش خود را در مورد کلیات منتشر کند. گزارش کمیسیون تلفیق مطابق آیین نامه داخلی مورد رسیدگی قرار می گیرد. در جلسه رسیدگی به کلیات، بعد از گزارش کمیسیون تلفیق، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات نیز به مدت ده دقیقه استماع می شود، سپس مطابق بند ج ماده ( ۱۰۸) قانون آیین نامه داخلی، کلیات لایحه بودجه مورد رسیدگی قرار گرفته و رأی گیری به عمل می آید، چنانچه کلیات به تصویب مجلس برسد، نمایندگان می توانند حداکثر ظرف مدت ده روز پیشنھاد ھای خود را به کمیسیون ھای تخصصی تقدیم کنند. پس از انتشار گزارش شور دوم نیز کمیسیونھای تخصصی و نمایندگان ده روز فرصت دارند تا پیشنھادھای خود را ثبت نمایند. در صورتی که کلیات لایحه بودجه به تصویب مجلس نرسد، مراتب به دولت اعلام می شود تا حداکثر ظرف مدت پانزده روز لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند تا در صورت تصویب کلیات در مجلس، رسیدگی به جزئیات مطابق فرآیند این ماده انجام شود، مدت مذکور با موافقت ھیأت رئیسه حداکثر تا مدت ده روز قابل تمدید است.

۲ (اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰)– کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا پانزده روز پس از تصویب کلیات لایحه در صحن، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم نمایند.

۳ (اصلاحی ۲۶/۰۹/۱۳۸۷)– کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید می باشد.

۴ (اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰)– در جلسه علنی، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و سقف آن به تصویب خواهد رسید. پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصرهها و ردیفها رسیدگی می گردد.

تبصره ۱ (اصلاحی ۲۶/۰۹/۱۳۸۷)– در جلسه علنی، تنها پیشنهادهایی که توسط نمایندگان و کمیسیونها در زمان مقرر دریافت و به چاپ رسیده، مشروط به عدم مغایرت باقانون برنامه، قابل طرح میباشد.پیشنهادهایی که منبع درآمد مشخصی نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پیشنهادهایی که مازاد بر سرجمع نباشد زمانی قابل طرح است که ردیف مشخص جایگزین را معین نماید، تشخیص موارد مذکور با رئیس جلسه خواهد بود.

تبصره ۲ (اصلاحی ۳۰/۰۲/۱۳۹۱)– نحوه رسیدگی به متمم،اصلاحیههای بودجه و سایر مواردی که در این ماده پیشبینینشده طبق مقررات معمول در این آییننامه خواهد بود.

تبصره ۳ (اصلاحی ۰۵/۱۰/۱۴۰۰)– کمیسیون موظف است گزارش خود را ارائه کند و گزارش مسکوت ماندن از کمیسیون تلفیق پذیرفته نیست. چنانچه گزارش کمیسیون مبنی بر رد کلیات لایحه باشد و در مجلس نیز کلیات لایحه به تصویب نرسد، مراتب به دولت اعلام می شود تا حداکثر ظرف مدت دو هفته لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند و اگر کلیات لایحه به تصویب مجلس برسد، به کمیسیون تلفیق اعاده می شود تا ظرف مدت پانزده روز گزارش جدید را به مجلس تقدیم کند.