ماده 1 قانون تنظیم خانواده و جمعیت

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۳۴ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ماده ۱ قانون تنظیم خانواده و جمعیت:''' منسوخه ۲۰/۰۳/۱۳۹۲ - کلیه امتیازاتی که در قوانین بر اساس تعداد فرزندان یا عائله پیشبینی و وضع شدهاند در مورد فرزندان چهارم و بعد که پس از یک سال ازتصویب این قانون متولد میشوند قابل محاسبه و اعمال نخواهد بود...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۱ قانون تنظیم خانواده و جمعیت: منسوخه ۲۰/۰۳/۱۳۹۲ - کلیه امتیازاتی که در قوانین بر اساس تعداد فرزندان یا عائله پیشبینی و وضع شدهاند در مورد فرزندان چهارم و بعد که پس از یک سال ازتصویب این قانون متولد میشوند قابل محاسبه و اعمال نخواهد بود و فرزندانی که تا تاریخ مزبور متولد میشوند کماکان از امتیازات مقرر شدهبرخوردار میباشند.

تبصره ۱ – نحوه استفاده از امتیازات پیشبینی شده در قانون کار مصوب ۱۳۶۹.۸.۲۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون تأمین اجتماعیمصوب ۱۳۵۴ به شرح زیر خواهد بود:

الف– مرخصی بارداری و زایمان کارگران زن (موضوع ماده ۷۶ قانون کار مصوب ۲۹ /۸ /۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلح نظام) برای فرزندان چهارم و بعد که پس از یک سال از تصویب این قانون متولد میشوند، از مرخصی استحقاقی موجود و آتی کارگر کسر خواهد شد.

ب– هزینه نگهداری فرزندان کارگران زن در مراکز نگهداری (موضوع ماده ۷۸ قانون کار مصوب ۲۹ /۸ /۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام (برای فرزندان چهارم و بعد که پس از یک سال از تصویب این قانون متولد میشوند، به عهده کارگر خواهد بود).

ج– حق بیمه فرزندان (موضوع ماده ۵۸ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴) برای فرزندان چهارم و بعد که پس از یک سال از تصویب این قانون متولد میشوند، به صورت جداگانه تعیین و مطابق تعرفه تأمین اجتماعی از بیمه شده دریافت میگردد.

تبصره ۲ – این قانون در مورد سازمانها و مؤسساتی شمول حکم بر آنها مستلزم ذکر نام است نیز جاری میباشد.

تبصره ۳(منسوخه ۲۲/۰۲/۱۳۸۸)– فرزند چهارم خانواده هایی که یکی از سه فرزند آنها از شمول حمایت های قانون خارج شده اند و همچنین فرزندان چهارم خانواده هایی که فرزند مذکور حاصل از دو یا چندقلو بودن زایمان است، از محدودیتهای مندرج در ماده (۱) این قانون مستثنی می باشند و کلیه امتیازات مندرج در قوانین که برای فرزند سوم پیش بینی شده است، به آنان تسری می یابد. مفاد این تبصره درمورد خانواده هایی که با دارابودن حداکثر دو فرزند در زایمان بعدی صاحب فرزندان سه قلو و بیشتر می گردند، نیز مصداق خواهد داشت.