خسارت ناشی از کاهش ارزش پول در حقوق ایران و انگلستان

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۵۶ توسط Fariba-Ranjbar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''خسارت ناشی از کاهش ارزش پول در حقوق ایران و انگلستان''' نام مقاله ای از سمیه تفقدی زارع بوده که در دوره نهم شماره سی و سوم (پاییز 1395) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == ارزش پول ، همواره در حال کاهش است و گسترش نقدین...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

خسارت ناشی از کاهش ارزش پول در حقوق ایران و انگلستان نام مقاله ای از سمیه تفقدی زارع بوده که در دوره نهم شماره سی و سوم (پاییز 1395) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

ارزش پول ، همواره در حال کاهش است و گسترش نقدینگی در جامعه، سبب کاهش قدرت خرید شده، بر اثر توّرم از ارزش حقیقی پول می کاهد؛ به گونه ای که اگر شخص، مدّت مدیدی عین پول خویش را در گوشه ای نگه دارد، فقط از نظر شکلی، پول خود را نگه داشته؛ ولی از نظر اقتصادی از ارزش تهی شده است. در سالهای اخیر که از یک طرف اکثر قرضها و معاملات مدت دار اشخاص حقیقی و حقوقی چون بانکها با پول رایج است و از طرف دیگر اقتصاد دچار تورم های بالاست، طلبکاران در اثر تأخیر تأدیه مواجه با خسارت کاهش ارزش بدهی می شوند. برخی اندیشمندان برای حل مشکل تأخیر تأدیه، به عنوان خسارت تمسک می کنند و معتقدند طلبکار حق دارد خسارتهای وارد از ناحیه تأخیر تأدیه به ویژه خسارت ناشی از کاهش ارزش پول را از تأخیر کننده دریکاهش کند؛ مخصوصاً اگر ضمن قرارداد به چنین حقی توافق کنند. هدف مقاله حاضر بررسی خسارات ناشی از کاهش ارزش پول در حقوق دو کشور ایران و انگلستان بوده و در پایان نیز مشترکات و تفاوتهای موجود در حقوق هر دو کشور ارائه خواهد شد. در این تحقیق از روش تحلیلی توصیفی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

  • خسارت
  • تأخیر تأدیه
  • ارزش پول
  • حقوق ایران و انگلستان

مواد مرتبط