مطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران و اردن

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۹ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات پایان نامه|عنوان=مطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران و اردن|رشته تحصیلی=حقوق جزا و جرم شناسی|دانشجو=فرزانه قربانی نصرآبادی|استاد راهنمای اول=سیدمحمود مجیدی|استاد مشاور اول=محمد جواد باقی زاده|مقطع تحصیلی=کارشناسی ارشد|سال دفا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران و اردن
عنوانمطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران و اردن
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوفرزانه قربانی نصرآبادی
استاد راهنماسیدمحمود مجیدی
استاد مشاورمحمد جواد باقی زاده
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۵
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



مطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران و اردن عنوان پایان نامه ای است که توسط فرزانه قربانی نصرآبادی، با راهنمایی سیدمحمود مجیدی و با مشاوره محمد جواد باقی زاده در سال ۱۳۹۵ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دفاع گردید.

چکیده

برای مبارزه با اشخاصی که به حریم مالکیت افراد تجاوز کرده و اموال دیگران را می ربایند وضع قوانینمناسب ضروری است. یکی از قدیمی ترین جرایم علیه اموال که شاید از همان ابتدای پیدایش مفهوممالکیت درجوامع بشری ارتکاب می یافته و معمولا مجازاش های سختی هم برای مرتکبین آن در ادیان وقبایل و جوامع مختلف بشری پیش بینی می شده است، جرم سرقت می باشد. این جرم به دلیل سهلتر بودنارتکاب آن )درمقایسه با جرایمی مثل کلاهبرداری( و محسوس بودن منفعت حاصله از آن )درمقایسه باجرایم علیه اشخاص( بخش اعام جرایم ارتکابی در کشورهای مختلف را تشکیل می دهد و همین کثرشوقوع توجه خاص حقوقدانان را به آن ایجاب می کند. رکن مادی جرم سرقت در قانون ایران را باید درسرقت عبارش از ربودن : ماده ۲۶۱ قانون مجازاش اسلامی مصوب ۱۳۹۲ استخراج نمود که بیان داشتهبدین ترتیب عناصر تشکیل دهنده سرقت به مفهوم عام عبارش اند از فعل مرتکب، مال متعلق به غیر استمال و مال متعلق به غیر. در راستای همین تعریف باید به ماده ۳۹۹ قانون جزای اردن اشاره نمود که سرقترا عبارش از ربودن مال منقول دیگری بدون رضایت وی بیالن داشته. عبارش ربودن مال در این ماده بهمعنای رفع تصرف مالک در مال است بدین صورش که مال از محل خود برداشته شده و انتقال یابد و اگرمتصل به مال غیرمنقول باشد ، به صورش جداکردن کامل مال و انتقال آن است. واژه مال در این ماده شاملانرژی های تصرف شده نیز می باشد. موضوع پایان نامه حاضر مطالعه تطبیقی بزه سرقت در حقوق ایران واردن که به بررسی شباهت ها و تفاوش هایی که بین دو قانون وجود دارد پرداخته شده است. در مواردیمثل ربودن هواپیما که در قانون جزای اردن ذکر شده است و قانونگذار ایران از آن در قانون مجازاش نامینبرده تفاوش هایی دیده می شود. یا اینکه قانونگذار اردن علاوه بر تعریف سرقت به تعریف مال تیزپرداخته است و ابهامی که شاید در قانون ایران باشد را از بین برده است. در مورد شباهت ها می توان بهموضوع تشدید مجازاش در مورد سرقت از خادم از مخدوم که در دو قانون وجود دارد اشاره نمود.

ساختار و فهرست پایان نامه

عنوانشماره صفحهچکیده۱مقدمه ۲الف) اهمیت موضوع۳ب) اهداف تحقیق۳ج) پرسش تحقیق۳د) فرضیه تحقیق۳ه–) روش تحقیق۳و) پیشینه موضوع۳ز) سازماندهی تحقیق۴فصل نخست:مفاهیم، مبانی و درآمدی بر پیشینه و اقسام بزه سرقت۵مبحث نخست: مفاهیم۶گفتار نخست : واژه شناسی۶الف) واژگان اصلی ۶۱– سرقت ۶۲– ربودن۹ب) واژگان مهم ۱۰۱– مال ۱۰۲– حرز۱۱گفتار دوم: تفکیک سرقت از جرایم مشابه۱۲الف– تفکیک سرقت از کلاهبرداری۱۲۱ : وجوه افتراق۱۳۲ : وجوه اشتراک۱۵ب) تفکیک سرقت از خیانت در امانت ۱۷مبحث دوم: پیشینه تاریخی۱۷گفتار اول: در دوران قبل از انقلاب ۱۷گفتار دوم: در دوران پس از انقلاب۲۴مبحث سوم: انواع سرقت۲۶گفتار نخست: در حقوق ایران۲۷الف : سرقت مستوجب تعزیر ۲۷۱: سرقت تعزیری ساده۲۷۲: سرقت تعزیری مشدده۲۸ب: سرقت حدی۲۸۱: شرایط عمومی مسیولیت کیفری در سرقت حدی۳۱۲: شرایط اختصاصی سرقت مستوجب حد ۳۳گفتار دوم: در حقوق اردن ۳۷الف: در جرایم جنحه ای۳۷۱– سرقت های ساده۳۸۲– سرقت های مشدده ۳۸ب: در جرایم جنایی۳۸۱– جنایت سرقت به همراه پنج شرط۳۸۲– جنایت سرقت به عنف و تهدید و یا با استعمال سلاح ۳۹۳– جنایت قطع طریق۳۹۴– جنایت سرقت از اماکن حرزدار و قفل دار۴۰فصل دوم: ارکان سرقت و پاسخ های کیفری سرکوبگر۴۱مبحث نخست: ارکان مجرمانه۴۲گفتار نخست: رکن قانونی۴۲الف) در حقوق ایران۴۲گقتار دوم: رکن مادی۴۳الف) رفتار مجرمانه۴۴ب) موضوع جرم۴۶۱– مالیت داشتن۴۶۲– منقول بودن۵۰۳– متعلق به غیر بودن ۵۰ج) تعلق موضوع به غیر۵۵۱– مال مسروقه متعلق به خود سارق باشد۵۵۲– سرقت در مال مشاع۵۶۳– مال مسروقه اموال بلامالک۵۷اول– اشیاء مباح۵۷دوم– اموال لقطه۵۷سوم– اموال متروکه۵۸د) نتیجه مجرمانه۵۸گفتار سوم: رکن معنوی۵۹الف: سوء نیت عام۵۹ب: سوء نیت خاص۶۰مبحث دوم: پاسخ های کیفری سرکوبگر به جرم سرقت۶۱گفتار نخست: مجازاتهای اصلی۶۲الف: زندان۶۳ب: جزای نقدی۶۶گفتار دوم: مجازاتهای تکمیلی۶۷الف: مجازات های تکمیلی اختیاری ۷۰ب: مجازات های تکمیلی اجباری۷۰گفتار سوم: مجازاتهای تبعی۷۱نتیجه گیری۷۳پیشنهادات۷۵منابع۷۶

کلیدواژه ها

  • سرقت
  • مال