نظریه شماره 7/97/611 مورخ 1397/03/28 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تفسیر ماده 277 قانون آیین دادرسی کیفری و مفهوم "تصمیم مقتضی" در نقض قرار موقوفی تعقیب

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۰ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{الگو:هوش مصنوعی (نظریه)}} {{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=۷/۹۷/۶۱۱|شماره پرونده=۹۷–۱۶۸–۶۱۱|تاریخ نظریه=۱۳۹۷/۰۳/۲۸|موضوع نظریه=آیین دادرسی کیفری|محور نظریه=نقض قرار موقوفی تعقیب}} '''نظریه شماره ۷/۹۷/۶۱۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۳/۲۸ اداره کل حقوق...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۶۱۱
شماره نظریه۷/۹۷/۶۱۱
شماره پرونده۹۷–۱۶۸–۶۱۱
تاریخ نظریه۱۳۹۷/۰۳/۲۸
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهنقض قرار موقوفی تعقیب


نظریه شماره ۷/۹۷/۶۱۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۳/۲۸ اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تفسیر ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و مفهوم "تصمیم مقتضی" در نقض قرار موقوفی تعقیب: در نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، به تفسیر و توضیح مفهوم "تصمیم مقتضی" در ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری پرداخته شده است. طبق این نظریه، اگر دادگاه پس از نقض قرار موقوفی تعقیب صادره از دادسرا، تحقیقات را کامل بداند، میتواند مستقیما قرار جلب به دادرسی صادر کند. اما اگر تحقیقات دادسرا ناقص باشد، دادگاه میتواند دستور تکمیل تحقیقات را به دادسرا بدهد یا خود اقدام به تکمیل کند. همچنین در صورتی که دادگاه قرار موقوفی را با قانون منطبق نداند، میتواند آن را نقض کند و پرونده را برای انجام تحقیقات و تصمیمگیری نهایی به دادسرا ارجاع دهد. مفهوم "تصمیم مقتضی" به معنای صدور قرار نهایی پس از تکمیل تحقیقات است.

استعلام

چنانچه دادگاه در رسیدگی به اعتراض قرار موقوفی تعقیب صادره از دادسرا قرار صادره را نقض نماید به استناد ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری می بایست قرار جلب به دادرسی صادر نماید.


س: ماده ۲۷۷ بیان داشته که دادسرا می بایست بعد از نقض قرار موقوفی تعقیب تصمیم مقتضی اتخاذ نماید منظور از تصمیم مقتضی چه است و آیا جلب به دادرسی صادره از دادگاه شکلی است یا اینکه دادسرا با صدور جلب به دادرسی توسط دادگاه می بایست پرونده را بدون اظهارنظر در خصوص جلب به دادرسی یا منع تعقیب متهم به دادگاه ارسال نماید.


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به مواد ۲۷۴ و ۲۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲، در خصوص موارد صدور قرار موقوفی تعقیب، چنانچه دادگاه تحقیقات انجام شده در پرونده را از هر حیث کامل بداند و پرونده معد صدور قرار جلب به دادرسی باشد، با نقض قرار موقوفی تعقیب، مبادرت به صدور قرار جلب به دادرسی می نماید؛ اما چنانچه دادگاه تحقیقات دادسرا را کامل نداند و بدون رفع نواقص امکان اظهارنظر نداشته باشد، بدون نقض قرار، تکمیل تحقیقات را مطابق قسمت دوم ماده ۲۷۴ قانون فوق الذکر از دادسرا خواسته و یا راسا اقدام به تکمیل تحقیقات می نماید و در صورت ارجاع به دادسرا، دادسرا مطابق ماده ۲۷۵ قانون یاد شده اقدام می نماید؛ همچنین در صورتی که قرار موقوفی تعقیب صادره را منطبق با قانون ندانست (مانند این که موضوع اتهام را مشمول مرور زمان نداند) در این صورت به استناد ماده ۲۷۷ قانون یاد شده نسبت به نقض قرار مزبور اقدام و پرونده را جهت انجام تحقیقات لازم و اتخاذ تصمیم مقتضی به دادسرا اعاده می نماید. بنابراین منظور از "تصمیم مقتضی" در ماده ۲۷۷ قانون یاد شده صدور قرار نهایی پس از اتمام تحقیقات لازم است.