نظریه شماره 7/97/92 مورخ 1397/02/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پذیرش نظر جدید کارشناسان در تناقض با نظریه پیشین بدون صدور قرار تکمیل نظریه کارشناسی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۵ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{الگو:هوش مصنوعی (نظریه)}} {{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=۷/۹۷/۹۲|شماره پرونده=۹۶–۱۰۰–۲۴۶۰|تاریخ نظریه=۱۳۹۷/۰۲/۲۷|موضوع نظریه=آیین دادرسی مدنی|محور نظریه=تکمیل نظریه کارشناسی}} '''نظریه شماره ۷/۹۷/۹۲ مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۲۷ اداره کل حقوقی ق...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۹۲
شماره نظریه۷/۹۷/۹۲
شماره پرونده۹۶–۱۰۰–۲۴۶۰
تاریخ نظریه۱۳۹۷/۰۲/۲۷
موضوع نظریهآیین دادرسی مدنی
محور نظریهتکمیل نظریه کارشناسی


نظریه شماره ۷/۹۷/۹۲ مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۲۷ اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پذیرش نظر جدید کارشناسان در تناقض با نظریه پیشین بدون صدور قرار تکمیل نظریه کارشناسی: با توجه به پرسشی که در پرونده کلاسه ۹۳۰۶۴۱ مطرح شده است، آیا میتوان بدون صدور قرار مجدد برای تکمیل نظریه کارشناسی، نظر جدیدی از سوی کارشناسان اخذ کرد که در تناقض با نظریه قبلی باشد؟ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه بیان میکند که کارشناسان پس از ارایه نظر خود حق عدول از آن را ندارند، اما اگر نظر کارشناسی با شرایط و اوضاع مورد بررسی منطبق نباشد، دادگاه از پذیرش آن خودداری خواهد کرد. این امر نشان میدهد که دادگاه در مواردی که نظریه با واقعیتها سازگار نیست، اختیار دارد تا گزارش را نپذیرد و اقدامات بعدی را باتوجه به تشخیص خود انجام دهد.

استعلام

به موجب پرونده کلاسه ۹۳۰۶۴۱ این پرسش مطرح است که ایا پس از ارجاع امر به هیات کارشناسان و ارایه نظر از سوی آنان و بدون صدور قرار مجدد مبنی بر قرار تکمیل نظریه کارشناسی و یا اخذ توضیح ارایه نظر مجدد راسا در تناقص با نظریه پیشین آن هم از تعدادی از آنان اکثریت قابل پذیرش می باشدیا خیر؟ در هر حال اقدام بعدی محاکم چه خواهد بود؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

کارشناس پس از اعلام نظر خود قانونا حق عدول از آن را ندارد ولی در هر حال چنانچه نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابفت نداشته باشد، دادگاه به آن ترتیب اثر نخواهد داد.