نظریه شماره 7/98/1124 مورخ 1398/07/28 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین مجازات نگهداری آلات و ادوات استعمال مواد مخدر مطابق ماده 20 قانون مبارزه با مواد مخدر

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۳۱ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{الگو:هوش مصنوعی (نظریه)}} {{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=۷/۹۸/۱۱۲۴|شماره پرونده=۹۸–۵۴–۱۱۲۴ک|تاریخ نظریه=۱۳۹۸/۰۷/۲۸|موضوع نظریه=حقوق جزا|محور نظریه=مجازات نگهداری آلات مواد مخدر}} '''نظریه شماره ۷/۹۸/۱۱۲۴ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۸ اداره کل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۲۴
شماره نظریه۷/۹۸/۱۱۲۴
شماره پرونده۹۸–۵۴–۱۱۲۴ک
تاریخ نظریه۱۳۹۸/۰۷/۲۸
موضوع نظریهحقوق جزا
محور نظریهمجازات نگهداری آلات مواد مخدر


نظریه شماره ۷/۹۸/۱۱۲۴ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۸ اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین مجازات نگهداری آلات و ادوات استعمال مواد مخدر مطابق ماده ۲۰ قانون مبارزه با مواد مخدر: این نظریه بیان میدارد که در ماده ۲۰ قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات مربوط به نگهداری، اخفاء یا حمل آلات و ادوات استعمال مواد مخدر به صورت جداگانه و به ازای هر عدد مشخص شده است. در این مورد، قاضی الزام به تعیین مجازات شلاق بر اساس تعداد آلات و ادوات ندارد و میتواند میزان شلاق را بین ۵ تا ۲۰ ضربه انتخاب کند. اما برای جزای نقدی قاضی باید تعداد آنها را در نظر بگیرد و بر اساس آن جزای نقدی را تعیین کند.

استعلام

احتراما تقاضا دارم در خصوص موضوع ذیل در صورت امکان نظریه مشورتی صادر گردد.


در خصوص نگهداری آلات و ادوات استعمال مواد مخدر موضوع ماده ۲۰ قانون مبارزه با مواد مخدر با توجه به اینکه در ماده موصوف مجازات بزه به ازای هر عدد یکصد تا پانصد هزار ریال جزای نقدی یا پنج تا بیست ضربه شلاق تعیین گردیده است آقای به ازای هر عدد مذکور در ماده فقط مختص جزای نقدی می باشد یا مشمول شلاق نیز می گردد به طور مثال در صورتی که شخصی یکصد عدد پایپ نگهداری نماید آیا باید به ۲۰۰۰ شلاق نیز محکوم گردد.


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

در قسمت اول ماده ۲۰ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، وارد کردن، ساختن، خرید یا فروش آلات و ادوات، به صورت جمع، به کار رفته که مجازات آن ها، علاوه بر ضبط، جزای نقدی یک میلیون تا ۱۰ میلیون ریال و ۱۰ تا ۵۰ ضربه شلاق است. بنابراین، تعداد آن ها موجب افزایش مجازات و تغییر درجه مجازات نیست. قسمت دوم این ماده که نگهداری، اخفاء یا حمل آلات و ادوات استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی است، علاوه بر ضبط آن ها، مجازات به ازای هر عدد، صد تا پانصد هزار ریال جزای نقدی یا ۵ تا ۲۰ ضربه شلاق است. به نظر می رسد برای تعیین جزای نقدی، قاضی مکلف به رعایت تعداد آلات و ادوات است ولی در صورت تعیین مجازات شلاق، می تواند بین ۵ تا ۲۰ ضربه تعیین کند؛ در این صورت مقید به تعیین ضربات شلاق به تعداد ادوات و آلات نیست.