رای دادگاه درباره شرط تغییر نام (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۰۳۰۰۹۱۱)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۷ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۲۲۰۳۰۰۹۱۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۰۷/۱۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعشرط تغییر نام
قاضیعلائی
ذکائی
حمیدی راد

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره شرط تغییر نام: در دعوی تغییر نام، نام پیشنهادی هم باید از نام های ممنوع نباشد و هم بر نام فعلی ترجیح داشته باشد.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی آقای ح.م. فرزند ن. با وکالت آقای الف.ب. و خانم ف.م. به طرفیت اداره ثبت احوال شهرستان آمل به خواسته تغییر نام کوچک اسناد سجلی به شماره ۷۶۲ از ح. بنام ش. بدین شرح که خواهان اعلام نموده از کودکی بنام ش. معروف بوده است و همه دوستان و آشنایان او را به همین نام صدا می زده اند لذا تقاضای تغییر نام در اسناد سجلی به لحاظ مشکلاتی که دو اسمه بودن برای ایشان به وجود آورده است را نموده است. دادگاه با توجه به دادخواست تقدیمی خواهان و اظهارات وی در جلسه دادگاه و ملاحظه استشهادیه پیوست و نظر به اینکه ش. از اسامی ممنوعه نمی باشد و با عنایت به اینکه انتخاب نام یکی از حقوق اولیه اشخاص تلقی می شود دعوای خواهان را وارد تشخیص داده و به استناد ماده ۹۹۵ قانون مدنی ماده۲۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی حکم به محکومیت خوانده بر تغییر نام خواهان در اسناد سجلی فوق الذکر از ح.به ش. را صادر و اعلام می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۸۳دادگاه عمومی حقوقی تهران - علائی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی اداره ثبت احوال.به طرفیت آقای ح.م. با وکالت آقای الف.ب. نسبت به دادنامه شماره ۹۱۰۱۶۶ مورخه ۲۱/۳/۹۱ صادره در پرونده کلاسه ۹۰۰۸۴۷ شعبه ۱۸۳ محاکم عمومی حقوقی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به تغییر نام تجدیدنظرخوانده ازح. به ش. درسند سجلی محکوم شده است با بررسی پرونده تجدیدنظرخواهی از این حیث وارد است که علاوه به ممنوع نبودن نام پیشنهادی باید به نام فعلی ترجیح داشته باشد والا ترجیح بلامرجح است و دادنامه تجدیدنظرخواسته که بدون لحاظ مبنای مذکور صادر شده مخدوش است. لذا به استناد صدر ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض آن به جهت مذکور قرار رد دعوی نخستین صادر و اعلام می شود رأی قطعی است.

مستشاران شعبه ۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

ذکائی - حمیدی راد

مواد مرتبط