رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۱۲۱)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۳۶ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بخشنامه شماره ۳۸۹ /ر/۵۹۲ مورخ ۱۲/۵/۹۳ و نامه شماره ۶۹۴/ ر/۵۹۲ مورخ ۳/۷/۹۳ اداره کل طرح و تشکیلات هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران « هما»

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بخشنامه شماره ۳۸۹ /ر/۵۹۲ مورخ ۱۲/۵/۹۳ و نامه شماره ۶۹۴/ ر/۵۹۲ مورخ ۳/۷/۹۳ اداره کل طرح و تشکیلات هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران « هما»
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بخشنامه شماره ۳۸۹ /ر/۵۹۲ مورخ ۱۲/۵/۹۳ و نامه شماره ۶۹۴/ ر/۵۹۲ مورخ ۳/۷/۹۳ اداره کل طرح و تشکیلات هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران « هما»
کلاسه پروندهه ع /۹۳/۹۰۰
تاریخ رأیچهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴
شماره دادنامه۱۲۱

بسمه تعالی

دادنامه: ۱۲۱ ۹۴/پ/۱۹

مرجع رسیدگی : هیات تخصصی پژوهشی فرهنگی دیوان عدالت اداری

شاکی : آقای عبدالرضا زندیه فرزند علی

طرف شکایت : هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران ( هما )

گردشکار

خلاصه دادخواست شاکی با ذکر دلیل مغایرت مصوبه با قانون یا شرع

براساس ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۲۰/۳/۹۲ مجلس شورای اسلامی ، از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون کلیه محدودیتهای مقرر در قانون تنظیم جمعیت وخانواده مصوب ۲۶/۲/۷۲ و اصلاحات بعدی آن و سایر قوانین که براساس تعداد فرزندان برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده بود ، لغو می شود .

معاون محترم منابع انسانی شرکت هواپیمائی جمهوری اسلامی طی گزارش شماره ۵۶/گ/ر/۵۹۲ مورخ ۲۳/۴/۹۳ خطاب به مدیر عامل شرکت مزبور مرقوم داشته که در صورت اجرای اصلاحیه مزبور در هما صرفا در مورد شاغلین یا فرزندان آنان قابل استفاده بوده و شامل بازنشستگان و مستمری بگیران نخواهد شد و بدینوسیله در استفاده از مزایای قانون موصوف فیمابین شاغلین و بازنشستگان و مستمری بگیران تفکیک قائل شده و در نهایت بخشنامه معترض عنه به شماره ۳۸۹/ر/۵۹۲ مورخ ۱۲/۵/۹۳ اداره کل طرح و تشکیلات هما که عینا این تبعیض و استنتاج شخصی از قانون در آن به وضوح مشهود بوده ، صادر و ابلاغ گردیده است .

اداره کل طرح و تشکیلات هما در پاسخ به استعلام معاونت بازنشستگی موسسه صندوق بازنشستگی و ذخیره و رفاه هما طی نامه شماره ۶۹۴/ ر/۵۹۲ مورخ ۳۰/۷/۹۳ مجددا بر عدم بهره مندی بازنشستگان و مستمری بگیران از مفاد قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده اصرار داشته و دارند و این در شرائطی است که سازمان تامین اجتماعی که سهم عمده بیمه شدگان کشور اعم از شاغل ، بازنشسته ، مستمری بگیر و وظیفه بگیران راتحت پوشش خود دارد به محض ابلاغ قانون طی بخشنامه ای تمامی بیمه شدگان خود را بالسویه محق به انتفاع از قانون مورد اشاره دانسته و هیچگونه تفاوتی ایجاد نکرده است ....

مستندا به قانون دیوان عدالت اداری صدور حکم به ابطال بخشنامه شماره ۳۸۹/ر/۵۹۲ مورخ ۱۲/۵/۹۳ و نامه شماره ۶۹۴/ر/۵۹۲ مورخ ۳۰/۷/۹۳ مذکور مورد استدعاست . شاکی در پاسخ به دفتر هیات عمومی دیوان عدالت اداری مرقوم داشته : همانگونه که در متن دادخواست تقدیمی منعکس است بخشنامه معترض عنه مغایر با مفاد مندرج در ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۲۰/۳/۹۲ مجلس شورای اسلامی می باشد .

خلاصه مدافعات مشتکی عنه

براساس اصلاحیه قانون تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۲۰/۳/۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی ، تصریح و مقرر گردیده است که از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون ،کلیه محدودیت های مقرر در قانون تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۲۶/۲/۷۲ و اصلاحات آن و سایر قوانینی که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده است ، لغو می گردد . صراحت ماده قانونی مرقوم صرفا به والدین شاغل اختصاص داده شده است .

شاکی محترم که قبلا به افتخار بازنشستگی نائل آمده و به هیچ عنوان در شمول عنوان کارمند شاغل قرار ندارند ، مبادرت به طرح شکایت واهی و بی اساس به دیوان نموده اند .... با عنایت به مراتب مذکور و نص اصلاحیه مصوب ۲۰/۳/۹۲ براختصاص حکم اصلاحی به کارمندان شاغل ... رد شکایت نامبرده استدعا می شود .

تهیه کننده گزارش :

محمد کریمی

موضوع در جلسه مورخ ۱۸/۳/۹۴ هیأت تخصصی پژوهشی فرهنگی دیوان عدالت اداری مطرح گردید با توجه به اتفاق آراء حاضرین به عدم ابطال بخشنامه معترض عنه و به تبع آن نامه معترض عنه اداره کل طرح و تشکیلات هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران هما به شرح آتی مبادرت به صدور رأی می گردد


رأی هیات تخصصی پژوهشی فرهنگی

باتوجه به اینکه ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۲۰/۳/۹۲ مجلس شورای اسلامی صرفا ناظر به والدین شاغل یا فرزندان آنان می باشد و منصرف از والدین بازنشسته است لذا بخشنامه و نامه مورد شکایت مغایرتی با قانون ندارد و قابل ابطال نمی باشد . این رأی به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور از سوی ریاست محترم دیوان یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می باشد ./ ز

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی پژوهشی فرهنگی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10345

مواد مرتبط