رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۷۱)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۵۹ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ( نقض ) بخشنامه و آگهی استخدام شماره ۱۰۶۳/۹۰/۲۳۰ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ( معاونت راهبردی منابع انسانی )

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ( نقض ) بخشنامه و آگهی استخدام شماره ۱۰۶۳/۹۰/۲۳۰ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ( معاونت راهبردی منابع انسانی )
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال ( نقض ) بخشنامه و آگهی استخدام شماره ۱۰۶۳/۹۰/۲۳۰ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ( معاونت راهبردی منابع انسانی )
کلاسه پروندهه ع/۹۱/۹۷۳
تاریخ رأیچهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳
شماره دادنامه۷۱

بسمه تعالی

دادنامه : ۷۱ تاریخ صدور : ۲۹/۵/۹۳

مرجع رسیدگی : هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

شاکی : آقای رضا اعتماد

طرف شکایت : معاونت فوق الذکر

تاریخ تنظیم گزارش : ۱۰/۲/۹۳

تاریخ ارجاع به هیأت : ۲۶/۱/۹۳

گردشکار

خلاصه دادخواست شاکی با ذکر دلیل مغایرت مصوبه با قانون یا شرع

شاکی اظهار داشت دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران بود و در آزمون استخدامی استان داری کرمان مورخ ۲۷/۳/۹۰ شرکت کرد و موفق به کسب نمره اول شد . اما طرف شکایت به لحاظ اینکه بومی در شهرستان فهرج نبودم به او برای مصاحبه اطلاع داده نشد و اقدام به عدم پذیرش او نمود و عمل خود را به بخشنامه فوق ( بند ۲ ) دانست که در آن درج است : صد در صد افراد از عمل سهمیه های بند یک به صورت بومی جذب می شوند . شاکی اولا این شرط را مغایر با بند ۷ ماده ۹ از فصل چهارم آیین نامه امتحانات یا مسابقات استخدامی و نحوه اجرای امتحانات ادواری مصوب ۹/۲/۸۱ شروای امور اداری و استخدامی کشور دانست که در آن باید دستگاه اجرائی جهت استخدام ( اعم از پیمانی و یا رسمی ) برای استان ها و یا مناطق خاص تا سقف ۵۰% از افراد بومی اختصاص دهند . و ثانیا با ارائه مدارک و گواهی ادعا نمود تمام عمر خود را در شهرستان بم و فهرج ساکن بود و پدر و مادر و خواهرش دارای شناسنامه صادره از حوزه فهرج می باشند که از توابع بم بوده و در سال ۸۹ از شهر بم منتزع گردید و هم اکنون نیز در فرمانداری فهرج مشغول به کار به عنوان کارمند افتخاری است و دارای تشریفات و لوایح تقدیمی است و تقاضای صدور رأی نمود .

خلاصه مدافعات مشتکی عنه

مشتکی عنه در پاسخ شماره ۹۰۸۵/۹۱/۲۳۱ مورخ ۱۶/۳/۹۱ اظهار داشت در جریان آزمون استخدامی استانداری کرمان نیست . درخواست نمود از آن مرجع پاسخ بخواهید . دفاع دیگری ننمود .

نظریه تهیه کننده گزارش

دادنامه پیوست شماره ۸۵ مورخ ۲۰/۴/۹۱ صادره از شعبه ۲۲ دیوان عدالت اداری رسیدگی موضوع دادخواست را در صلاحیت هیأت عمومی طبق مواد ۱۱ و ۱۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری دانست و به نظر صحیح است و اما در خصوص ماهیت در بخشنامه مورد درخواست ابطال از سوی شاکی در بند ۲ آن که با شماره ۱۰۶۳/۹۰/۲۲۰ مورخ ۲۳/۱/۹۰ صادره از مشتکی عنه ( معاونت راهبردی منابع انسانی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور اعلام شد . خطاب به به معاونین توسعه مدیریت منابع انسانی استانداری سراسر کشور دستور داده شد صد در صد افراد از محل سهمیه مندرج در بند یک بخشنامه و جذب نیرو به صورت بومی انتخاب شوند شاکی آن را با بند ۷ ماده ۹ آیین نامه انتخابات یا مسابقات استخدامی و نحوه اجرای امتحانات ادواری مصوب ۹/۲/۸۱ شورای امور اداری ، در تناقض دانست که در آن سقف جذب نیروی بومی ۵۰% اعلام شد و در لایحه اخیر با شماره ۲۳۷۲ مورخ ۱۱/۱۱/۹۱ اقدام مشتکی عنه را مغایر با ماده ۴۱ و ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری ذکر کرد .

شاکی در ضمن دادخواست و با ارائه مدارک و شناسنامه خود و اعضاء خانواده اش اظهار داشت متولد شهرستان بم و والدین و برادر و خواهرش متولد شهر فهرج و اخیرا به مدت ۴ سال در فرمانداری بم فعالیت داشته و دارای شرایط بومی نیز می باشد ، در این خصوص شعبه محترم وارد نشد و به نظر ................ شاکی نیز آن را به صراحت درخواست ننمود .

النهایه با توجه به بند ۷ ماده ۹ آیین نامه مورد استناد شاکی که در اجرای برنامه تحول در نظام اداری و رعایت عدالت استخدامی و انتخاب اصلح توسط شورای امور اداری و استخدامی کشور تصویب شد ( مقام عالی ) و با لحاظ مادتین ۴۱ و ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری صرفنظر از اینکه مطابق بخشنامه شماره ۴۹۵۵/۱۸۰۲ مورخ ۱۱/۴/۸۶ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و تعریف محدوده جغرافیایی استانی بومی محسوب است . شکایت قابل استماع و پذیرش است و عقیده به ابطال بخشنامه موضوع شکایت دارم .

امضاء تهیه کننده گزارش : زین العابدین شجاع

موضوع در جلسه مورخ ۳۱ / ۲ / ۹۳ هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

اعضاء هیأت به اتفاق آراء عقیده دارند

شکایت شاکی واجد دو بخش است اولا نسبت به اینکه طی بند ۲ آگهی استخدام به شماره ۱۰۶۳/۹۰/۳۲۰ مورخ ۲۴/۱/۹۰ صادره از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور خطاب به استانداری های سراسر ، صد در صد استخدام مورد بحث به متقاضیان بومی اختصاص یافته اعتراض نموده و آراء مغایر دستورالعملهای استخدامی موضوع ۷ ماده ۹ از فصل چهارم آیین نامه امتحانات مصوب مورخ ۹/۲/۸۱ شورای عالی اداری که سهمیه بومی را ۵۰% تعیین نموده می داند . در این خصوص با عنایت به اینکه شاکی قانون شخصی را که موضوع بخشنامه با آن مغایرت داشته باشد اعلام ننموده است به استناد ماده ۸۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پرونده به دفتر هیأت عمومی جهت اتخاذ تصمیم اعاده می گردد . ثانیا در خصوص اینکه شاکی خود را واجد شرائط بومی می داند به جهت اینکه موضوع شکایت موردی است به نظر هیأت تخصصی بایستی پرونده به صورت موردی در شعبه مورد رسیدگی قرار گیرد .

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

دیوان عدالت اداری

رأی هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

در خصوص دادخواست شاکی مبنی بر ابطال بند ۲ آگهی استخدام به شماره ۱۰۶۳/۹۰/۲۳۰ مورخ ۲۴/۱/۹۰ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور مشعر به اختصاص صد در صد سهمیه استخدامی استانی به افراد بومی با عنایت به اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری که مورد استناد شاکی به عنوان قانون مغایر قرار گرفته در خصوص موضوع ، در اعتراض واجد حکمی نیست و از طرفی مغایرت با آیین نامه نیز با توجه به اصل یکصد و هفتاد قانون اساسی و ماده ۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری که فقط آیین نامه ها و بخشنامه ها و دستورالعملها و نظام نامه های دولتی مغایر با قانون را قابل طرح در هیأت عمومی می داند ، قابل طرح تشخیص نمی گردد لذا و در مجموع رأی به رد شکایت شاکی صادر و اعلام می گردد . این رأی ظرف مهلت ۲۰ روز از پس از صدور از سوی رئیس کل محترم دیوان عدالت اداری از سوی رئیس دیوان عدالت اداری یا ۱۰ نفر از قضات دیوان قابل اعتراض در هیأت عمومی می باشد .

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10089

مواد مرتبط