ماده ۱۱۰ قانون تجارت

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۲۳ توسط Keyhani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «شرکاء نمی توانند تابعیت شرکت را تغییر دهند مگر به اتفاق آراء. == توضیح واژگان...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

شرکاء نمی توانند تابعیت شرکت را تغییر دهند مگر به اتفاق آراء.

توضیح واژگان

تابعیت از تبع گرفته شده؛ تبع، در لغت یعنی پیروی و دنباله روی(1014440) و تابعیت یعنی رابطه ای سیاسی که اشخاص حقیقی و حقوقی را به دولتی منتسب نموده و حقوق و وظایفی را برای آن شخص به وجود می آورد.(478554) و تابعیت، رابطه ای است که یک شخص حقیقی یا حقوقی را، به دولتی وصل می نماید.(262464)

نکات توضیحی تفسیری دکترین

تغییر تابعیت شرکت، از جهت لزوم حفظ سرمایه های کشور، حائز اهمیت فراوان است.(550141)  و به موجب ماده 1 قانون راجع به ثبت شرکت ها، شرکتی که در ایران تأسیس گردیده؛ و مرکز اصلی آن نیز در ایران باشد؛ ایرانی محسوب می گردد. ولی قانون مزبور، دررابطه با تغییر تابعیت شرکت، ساکت است. و باتوجه به فقدان راهکار قانونی جهت تغییر تابعیت شرکت، چنین امری غیرممکن به نظر می رسد؛ مگراینکه شرکا، شرکت را منحل نموده؛ و مبادرت به تشکیل شرکتی در خارج از کشور نمایند.(550141)

انتقادات

باتوجه به اینکه ممکن است سرمایه های ایرانی، که به شرکت بامسئولیت محدود سپرده شده؛ با تغییر تابعیت شرکت، تحت حاکمیت کشور خارجی درآید؛ ضروری است که همانند شرکت های سهامی، تغییر تابعیت این نوع شرکت نیز ممنوع گردد.(550141)