پیشگیری از جرم پول‌شویی در نظام پولی و بانکی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۱ توسط شیما معصومی گودرزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « '''پیشگیری از جرم پول‌شویی در نظام پولی و بانکی''' نام مقاله ای از سیدحسین حسینی و افشین آذری متین که در شماره دهم (زمستان 1394) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، مرکز اصلی مبادلات پولی شناخته می‌...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

پیشگیری از جرم پول‌شویی در نظام پولی و بانکی نام مقاله ای از سیدحسین حسینی و افشین آذری متین که در شماره دهم (زمستان 1394) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، مرکز اصلی مبادلات پولی شناخته می‌شوند و اتخاذ تدابیر مناسب پیشگیرانه، از ورود پول‌های کثیف به نظام پولی و بانکی اهمیت به سزا دارد. برای دستیابی به این مهم، لازم است در مرحلۀ اول بانک مرکزی نظارت مؤثری بر تأسیس بانک‌ها و مؤسسات مالی و اجرای مقررات ضد پول‌شویی داشته باشد. با توجه به جایگزینی بانکداری الکترونیکی به جای بانکداری سنتی و کاغذی، شایسته است سیستم بانکی برای شناسایی تراکنش‌های بانکیِ مشکوک به پول‌شویی، فناوری‌های پیشگیرانه‌ای به کار بندد و سامانه‌های پرداختِ مجهز به روش‌های کنترلی دقیق را در سامانۀ خدمات بانکی تعبیه نماید. گام بعدی رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های سیستم بانکی برای پیشگیری از جرم پول‌شویی است؛ مانند ضوابط احراز هویت، طبقه‌بندی اشخاص، تعیین سطح فعالیت مشتریان بانک، روابط کارگزاری با سایر بانک‌ها.

کلیدواژه‌ها

مواد مرتبط