ارزیابی کارآمدی قوانین و مقررات تبلیغات کالای سلامت در مواجهه با بحران کووید 19؛ مطالعه تطبیقی ایران و بریتانیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(وارد کردن عنوان، نام نویسنده، نشریه، چکیده، کلیدواژه‌ها، مواد قانونی مرتبط و اصطلاحات تخصصی مقاله)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده 51 قانون تجارت الکترونیک]]
* [[ماده 51 قانون تجارت الکترونیک]]
* [[ماده 52 قانون تجارت الکترونیک]]
* [[ماده 52 قانون تجارت الکترونیک]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات شماره هفتادودوم فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات هدی غفاری]]
[[رده:مقالات زهرا ابراهیمی]]
[[رده:کووید 19]]
[[رده:کالای سلامت]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۵۷

ارزیابی کارآمدی قوانین و مقررات تبلیغات کالای سلامت در مواجهه با بحران کووید 19؛ مطالعه تطبیقی ایران و بریتانیا نام مقاله‌‌ای از هدی غفاری و زهرا ابراهیمی است که در شماره هفتادودوم (پاییز 1400) فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی منتشر شده است.

چکیده

بحران همه‌گیری کرونا آزمونی برای نظام‌های حقوقی و کارآمدی قوانین و مقررات در مواجهه با بحران است. تبلیغات کالاهای سلامت از جمله مواد غذایی، تولیدات بهداشتی و دارویی یکی از حوزه‌هایی است که با شروع بحران به صورت جدی تحت ‌تأثیر قرار گرفت. هر چقدر تبلیغات گردشگری، سفر یا لوازم خانه کاهش پیدا کرد، در مقابل تبلیغات ابزار محافظت شخصی، شستشو و توجه به ترکیبات غذایی برای افزایش سیستم ایمنی بدن، رو به افزایش نهاد. علی‌رغم ممنوعیت معرفی و تبلیغ دارو به عموم مردم در قوانین و مقررات ایران، داروهایی _واقعی و جعلی_ برای درمان کرونا در صدا و سیما و فضای مجازی تبلیغ شد. در این پژوهش با مطالعۀ تطبیقی قوانین و مقررات ایران با بریتانیا بعنوان ابزاری برای سنجش، اقتدار اجرایی این دو نظام حقوقی در مواجهه با بحران کرونا مورد ارزیابی قرار گرفته است. بهره‌مندی از نظام خودتنظیمی در امر نظارت و وجود نهادهای شبه‌قضایی با شفافیت در اعلام آرا، مزیت نظام حقوقی بریتانیا بود؛ در حالیکه تعارض صلاحیت در صدور مجوز تبلیغات و فقدان سازوکار مناسب برای جبران خسارت مصرف‌کننده در ایران، بیانگر ناکارآمدی قوانین و مقررات بویژه در مواجهه با بحران‌هایی مانند کرونا است.

کلیدواژه‌ها

  • کالای سلامت
  • دارو
  • بحران کرونا
  • تبلیغات
  • کووید 19

مواد مرتبط