اساسی سازی دادرسی کیفری در فرانسه و ایالات متحده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اساسی سازی دادرسی کیفری در فرانسه و ایالات متحده''' نام مقاله ای از علیرضا نوریان است که در شماره 45 (اردیبهشت 1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == فرآیند اساسی­سازی ضمانت­های متهم در دادرسی کیفری که در ایالات متحده به وجود...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۳: خط ۱۳:


* [[ماده ۵۵ قانون اساسی فرانسه]]
* [[ماده ۵۵ قانون اساسی فرانسه]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات علیرضا نوریان]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 45 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۰۲

اساسی سازی دادرسی کیفری در فرانسه و ایالات متحده نام مقاله ای از علیرضا نوریان است که در شماره 45 (اردیبهشت 1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

فرآیند اساسی­سازی ضمانت­های متهم در دادرسی کیفری که در ایالات متحده به وجود آمده، به کشورهای زیادی از جمله فرانسه سرایت کرده است. کمبود دو ویژگی در این­جا احساس می­شود : مشروعیت مشکوک سازمان­های  نهایی نظارتی (دادگاه عالی فدرال و شورای قانون اساسی) که از سوی قوای سیاسی منصوب می­شوند و ماهیت حکومتی نظارت (تصمیمات ماربری علیه مدیسون در 1803 میلادی؛ آزادی  شرکت در تشکیلات، 1971 میلادی). با تاخیر بسیار نسبت به الگوی آمریکایی خود، فرانسه نیز به نوبه خود در فرآیندی درگیر شد که حاکمیت قانون­گذار را محدود می­کند (گسترش فرجام خواهی شورا و محدودیت تفسیر حاکمیتی و اخیراً قانون مشروط درباره مسئله مطابقت با قانون اساسی).

کلیدواژه ها

  • اساسی سازی
  • دادرسی کیفری
  • فرانسه

مواد مرتبط