بررسی فرآیند حقوقی انتقال اراضی ملی به داخل محدوده وحریم شهر

نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۰۹ توسط Amirhossein Hajzadeh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی فرآیند حقوقی انتقال اراضی ملی به داخل محدوده وحریم شهر''' نام مقاله ای از بابک درویشی و مهدی ابراهیمی بوده که در دوره هفتم شماره بیست و ششم (زمستان 1393) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == اراضی ملی اصولاً و...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بررسی فرآیند حقوقی انتقال اراضی ملی به داخل محدوده وحریم شهر نام مقاله ای از بابک درویشی و مهدی ابراهیمی بوده که در دوره هفتم شماره بیست و ششم (زمستان 1393) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

اراضی ملی اصولاً و قاعدتاً خارج از محدوده و حریم قانونی شهرها می‌باشند، اما توسعه فیزیکی و کالبدی شهرها، بعضاً ورود اراضی ملی به داخل محدوده شهرها را ایجاب می‌نماید. این انتقال موجد طرح مسایلی از جمله مستندات و مصوبات مربوطه و ارتباط آنها با یکدیگر، ماهیت اینگونه اراضی، شرایط انتقال آن، نحوه واگذاری و بهره برداری و... می‌باشد. از آنجا که موضوع اراضی از موضوعات مشترک حقوق خصوصی و عمومی‌ است، در کنار لزوم حفظ منافع عموم و همچنین احترام به مالکیت خصوصی افراد، در خصوص موضوع انتقال اراضی ملی به داخل محدوده شهرها، ابهاماتی وجود دارد که بایستی به آن پرداخته شود. نو بودن موضوع، مبتلابه بودن به خصوص برای دستگاه‌های ذیربط و ابهام قانونی در این خصوص، ضرورت انجام این تحقیق را نمایان می‌سازد. پرسش عمده این است که فرآیند انتقال اراضی ملی به داخل محدوده شهر چگونه بوده و ماهیت این گونه اراضی چه تغییری می‌کند. به هر روی، ماهیت اراضی ملی با وجود ورود به محدوده شهر، تغییری نمی‌کند. در این راستا، نخست مبنای انتقال مالکیت اراضی ملی داخل محدوده شهر به وزارت راه و تشریفات این انتقال و سپس دلیل اثبات مالکیت وزارت راه بر اراضی ملی داخل محدوده شهر تحلیل می‌گردد.

کلیدواژه ها

  • اراضی ملی
  • قانون زمین شهری
  • محدوده شهر

مواد مرتبط