رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره الزام شهرداری به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک و صلاحیت دیوان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای شعبه دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۹۰۳۰۰۰۹۳۲|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۴/۰۱|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=|قاضی=|موضوع=الزام شهرداری به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک و صلاحیت دیوان|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره ا...» ایجاد کرد)
 
(ایجاد لینک مواد مرتبط، جستارهای وابسته و رده درباره رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره الزام شهرداری به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک و صلاحیت دیوان)
 
خط ۳: خط ۳:
= رأی شعبه دیوان عدالت اداری =
= رأی شعبه دیوان عدالت اداری =


[در دعوا به خواسته الزام شهرداری به ارائه مصوبه تملک و الزام اداره کل امور مالیاتی به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال به انضمام خسارات دادرسی و حق الوکاله]، با صرف نظر از موارد ذیل ۱ در وکالت نامه شماره ... شکات صرفا حق مراجعه به نیروی انتظامی، نظامی، دادگاه ها، دادسراها، دادگاه تجدیدنظر و شعب دیوان عالی کشور را به آقای (ر.الف.) اعطاء کرده اند؛ ۲ در وکالت نامه شماره ... دفترخانه مذکور نیر به همین نحوه وکالت تفویض گردیده؛ ۳ در وکالت نامه رسمی شماره ... حدود اختیارات وکیل دادگستری، شرکت در جلسات دادگاه ها، دادسراها، شوراهای حل اختلاف از جهت اعتراض به آرای و نظرات صادره و ... تعیین و اعلام شده و با وصف مذکور حق طرح دعوی در دیوان عدالت اداری (به صورت اختصاصی) و یا حق شکایت در مراجع قضایی (به نحو کلی) اعطا نشده، مع الوصف و نظر به اینکه پرونده بدوا در مراجع قضایی و محاکم دادگستری تشکیل و سپس به این مرجع (با قرار عدم صلاحیت) ارسال شده است و با عنایت به اینکه اولا خواسته شکات به طرفیت اداره امور مالیاتی، صدور حکم به الزام به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به مبلغ ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال و خسارات دادرسی و حق الوکاله، خارج از مفاد ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری و در صلاحیت رسیدگی محاکم دادگستری است. ثانیا الزام به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک نیز به مثابه ابلاغ آرای کمیسیون های قانون شهرداری است (که مالک یا ذی نفع از دیوان درخواست ابلاغ و ارائه آن را بخواهد) و خارج از مصادیق ماده مذکور است و با صرف نظر از اینکه از باب تقسیم کار و تخصصی بودن شعبات دیوان این شعبه به پرونده های مربوط به شهرداری ها رسیدگی می نماید و پرونده های مالیاتی در شعب دیگر دیوان مطرح می گردد، مع الوصف و نظر به اینکه موضوع خواسته ها خارج از صلاحیت دیوان و در صلاحیت رسیدگی محاکم عمومی دادگستری است. ثالثا دادگاه در بدو امر و با توجه به خواسته و اینکه صدور حکم نیز تابع خواسته است، خود را صالح به رسیدگی دانسته و با تشکیل جلسه و اخذ دفاعیات طرفین مبادرت به صدور قرار نموده است، علی هذا با نفی صلاحیت از خود مقرر می دارد دفتر، پس از اخذ نظریه مشاوران موضوع ماده ۴۶ قانون دیوان و صفحه شماری و تشکیل بدل مفید، پرونده جهت رسیدگی به حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال گردد.
[در دعوا به [[خواسته]] الزام شهرداری به ارائه مصوبه تملک و الزام اداره کل امور مالیاتی به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال به انضمام [[خسارت|خسارات]] دادرسی و حق الوکاله]، با صرف نظر از موارد ذیل ۱ در وکالت نامه شماره ... شکات صرفا حق مراجعه به نیروی انتظامی، نظامی، دادگاه ها، دادسراها، دادگاه تجدیدنظر و شعب دیوان عالی کشور را به آقای (ر.الف.) اعطاء کرده اند؛ ۲ در وکالت نامه شماره ... دفترخانه مذکور نیر به همین نحوه وکالت تفویض گردیده؛ ۳ در وکالت نامه رسمی شماره ... حدود اختیارات وکیل دادگستری، شرکت در جلسات دادگاه ها، دادسراها، شوراهای حل اختلاف از جهت اعتراض به آرای و نظرات صادره و ... تعیین و اعلام شده و با وصف مذکور حق طرح دعوی در دیوان عدالت اداری (به صورت اختصاصی) و یا حق شکایت در مراجع قضایی (به نحو کلی) اعطا نشده، مع الوصف و نظر به اینکه پرونده بدوا در مراجع قضایی و محاکم دادگستری تشکیل و سپس به این مرجع (با قرار عدم صلاحیت) ارسال شده است و با عنایت به اینکه اولا خواسته شکات به طرفیت اداره امور مالیاتی، صدور حکم به الزام به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به مبلغ ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال و خسارات دادرسی و حق الوکاله، خارج از مفاد [[ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری]] و در صلاحیت رسیدگی محاکم دادگستری است. ثانیا الزام به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک نیز به مثابه ابلاغ آرای کمیسیون های قانون [[شهرداری]] است (که مالک یا ذی نفع از دیوان درخواست ابلاغ و ارائه آن را بخواهد) و خارج از مصادیق ماده مذکور است و با صرف نظر از اینکه از باب تقسیم کار و تخصصی بودن شعبات دیوان این شعبه به پرونده های مربوط به شهرداری ها رسیدگی می نماید و پرونده های مالیاتی در شعب دیگر دیوان مطرح می‌گردد، مع الوصف و نظر به اینکه موضوع خواسته ها خارج از صلاحیت دیوان و در صلاحیت رسیدگی محاکم عمومی دادگستری است. ثالثا دادگاه در بدو امر و با توجه به خواسته و اینکه صدور حکم نیز تابع خواسته است، خود را صالح به رسیدگی دانسته و با تشکیل جلسه و اخذ دفاعیات طرفین مبادرت به صدور قرار نموده است، علی هذا با نفی صلاحیت از خود مقرر می دارد دفتر، پس از اخذ نظریه مشاوران موضوع [[ماده ۴۶ قانون دیوان عدالت اداری|ماده ۴۶ قانون دیوان]] و صفحه شماری و تشکیل بدل مفید، پرونده جهت رسیدگی به حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال گردد.


رئیس شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه
رئیس شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه


محمدی شریفی  
محمدی شریفی  
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری|ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392]]
* [[ماده 46 قانون دیوان عدالت اداری|ماده 46 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392]]
== جستارهای وابسته ==
* [[الزام شهرداری]]
* [[مصوبه تملک]]
* [[صلاحیت دیوان عدالت اداری]]


[[رده:آراء شعبه دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۲]]
[[رده:آراء شعبه دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۲]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۷

رای شعبه دیوان عدالت اداری شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۳۰۰۰۹۳۲
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۳۰۰۰۹۳۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۴/۰۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعالزام شهرداری به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک و صلاحیت دیوان

رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره الزام شهرداری به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک و صلاحیت دیوان: الزام به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک به مثابه ابلاغ آرای کمیسیون های شهرداری است و رسیدگی به آن خارج از مصادیق صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد.

رأی شعبه دیوان عدالت اداری

[در دعوا به خواسته الزام شهرداری به ارائه مصوبه تملک و الزام اداره کل امور مالیاتی به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال به انضمام خسارات دادرسی و حق الوکاله]، با صرف نظر از موارد ذیل ۱ در وکالت نامه شماره ... شکات صرفا حق مراجعه به نیروی انتظامی، نظامی، دادگاه ها، دادسراها، دادگاه تجدیدنظر و شعب دیوان عالی کشور را به آقای (ر.الف.) اعطاء کرده اند؛ ۲ در وکالت نامه شماره ... دفترخانه مذکور نیر به همین نحوه وکالت تفویض گردیده؛ ۳ در وکالت نامه رسمی شماره ... حدود اختیارات وکیل دادگستری، شرکت در جلسات دادگاه ها، دادسراها، شوراهای حل اختلاف از جهت اعتراض به آرای و نظرات صادره و ... تعیین و اعلام شده و با وصف مذکور حق طرح دعوی در دیوان عدالت اداری (به صورت اختصاصی) و یا حق شکایت در مراجع قضایی (به نحو کلی) اعطا نشده، مع الوصف و نظر به اینکه پرونده بدوا در مراجع قضایی و محاکم دادگستری تشکیل و سپس به این مرجع (با قرار عدم صلاحیت) ارسال شده است و با عنایت به اینکه اولا خواسته شکات به طرفیت اداره امور مالیاتی، صدور حکم به الزام به استرداد وجه قبض سپرده شماره ۶۷۳۳ مقوم به مبلغ ۰۰۰/۱۰۰/۵۰ ریال و خسارات دادرسی و حق الوکاله، خارج از مفاد ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری و در صلاحیت رسیدگی محاکم دادگستری است. ثانیا الزام به ابلاغ و ارائه مصوبه تملک نیز به مثابه ابلاغ آرای کمیسیون های قانون شهرداری است (که مالک یا ذی نفع از دیوان درخواست ابلاغ و ارائه آن را بخواهد) و خارج از مصادیق ماده مذکور است و با صرف نظر از اینکه از باب تقسیم کار و تخصصی بودن شعبات دیوان این شعبه به پرونده های مربوط به شهرداری ها رسیدگی می نماید و پرونده های مالیاتی در شعب دیگر دیوان مطرح می‌گردد، مع الوصف و نظر به اینکه موضوع خواسته ها خارج از صلاحیت دیوان و در صلاحیت رسیدگی محاکم عمومی دادگستری است. ثالثا دادگاه در بدو امر و با توجه به خواسته و اینکه صدور حکم نیز تابع خواسته است، خود را صالح به رسیدگی دانسته و با تشکیل جلسه و اخذ دفاعیات طرفین مبادرت به صدور قرار نموده است، علی هذا با نفی صلاحیت از خود مقرر می دارد دفتر، پس از اخذ نظریه مشاوران موضوع ماده ۴۶ قانون دیوان و صفحه شماری و تشکیل بدل مفید، پرونده جهت رسیدگی به حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال گردد.

رئیس شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه

محمدی شریفی

مواد مرتبط

جستارهای وابسته