شرایط و موجبات تعارض آراء با تکیه بر رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شرایط و موجبات تعارض آراء با تکیه بر رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری''' نام مقاله ای است از مرتضی نجابت خواه که در شماره صد و دو دوره 82(تابستان 1397) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == به موجب بند (2) ماده 12 و ماده 89 قانون تشکیلات و آ...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری]]
* [[ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری]]
* [[اصل ۱۶۷ قانون اساسی|اصل 167 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۶۷ قانون اساسی|اصل 167 قانون اساسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات شماره صد و دو مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات مرتضی نجابت خواه]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۴۵

شرایط و موجبات تعارض آراء با تکیه بر رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نام مقاله ای است از مرتضی نجابت خواه که در شماره صد و دو دوره 82(تابستان 1397) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

به موجب بند (2) ماده 12 و ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392، صدور رأی وحدت رویه در مواردی که آراء متعارضی از یک یا چند شعبه دیوان صادر شده باشد، به عنوان یکی از صلاحیت­های هیأت عمومی دیوان مورد شناسایی قرار گرفته است. از این رو این سؤال مطرح می­شود که مراد قانون­گذار از تعارض آراء چیست و در چه صورت، این امر حاصل می­گردد. این تحقیق با بررسی رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در موارد متعددی که تعارض مورد نظر احراز شده و یا احراز نگردیده، در صدد آن برآمده است تا ضمن بررسی مفهوم و شرایط شکلی و ماهوی شکل­گیری تعارض در آراء، عوامل مختلفی را که موجب بروز استنباط­های مختلف میان شعب دیوان و در نتیجه، صدور رأی وحدت رویه توسط هیأت عمومی دیوان عدالت اداری شده‌اند، مورد مطالعه قرار دهد.

کلیدواژه‌ها

  • تعارض آراء
  • رویه قضایی
  • هیأت عمومی
  • دیوان عدالت اداری

مواد مرتبط