مشارکت تجاری دولت در پروژه‌های اکتشاف و تولید منابع نفت و گاز؛ مفهوم، اهداف، مسائل و چالش‌ها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(+ 5 categories using HotCat)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''مشارکت تجاری دولت در پروژه‌های اکتشاف و تولید منابع نفت و گاز؛ مفهوم، اهداف، مسائل و چالش‌ها نام مقاله ای از [[محمود باقری]] و [[محمدرضا شیرمردی دزکی]] است که در دوره پنجم شماره دوم(مهرماه 1398) [[نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران]] منتشر شده است.
'''مشارکت تجاری دولت در پروژه‌های اکتشاف و تولید منابع نفت و گاز؛ مفهوم، اهداف، مسائل و چالش‌ها''' نام مقاله ای از [[محمود باقری]] و [[محمدرضا شیرمردی دزکی]] است که در دوره پنجم شماره دوم(مهرماه 1398) [[نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==

نسخهٔ ‏۱ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۰۲:۰۵

مشارکت تجاری دولت در پروژه‌های اکتشاف و تولید منابع نفت و گاز؛ مفهوم، اهداف، مسائل و چالش‌ها نام مقاله ای از محمود باقری و محمدرضا شیرمردی دزکی است که در دوره پنجم شماره دوم(مهرماه 1398) نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

مقالۀ پیش رو، درپی مطالعۀ مشارکت دولت در پروژه‌های بهره‌برداری از منابع نفت و گاز است. در این زمینه، ضمن تعریف مشارکت دولت، کوشیدیم تا با ویژگی‌ها، اهداف و مسائل مرتبط با این مفهوم آشنا شویم. مشارکت دولت معمولاً به عنوان شرط ضمن یکی از قراردادهای امتیاز یا مشارکت در تولید است. هدف دولت از مشارکت، کنترل و مدیریت بیشتر نسبت به عملیات نفتی، کسب تجربه و تخصص، انگیزه‌های سیاسی و افزایش درآمد است. مشارکت دولت با چالش‌هایی همچون تعارض منافع، مشکل تأمین مالی توسط دولت و دخالت انگیزه‌های سیاسی در فعالیت‌های تجاری، روبه‌روست؛ اما از مزایای آن، مثل افزایش ریسک‌پذیری شرکت‌های ملی نفت، کسب تجربۀ اجرای عملیات، انتقال دانش مدیریتی به کشور میزبان و درآمدزایی برای دولت، نمی‌توان گذشت.

کلیدواژه

  • پروژه های اکتشاف و تولید
  • حضور تجاری
  • قراردادهای نفتی
  • مشارکت دولت

مواد مرتبط