موانع و چالش‌های اعمال مسئولیت مدنی دولت در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''موانع و چالش‌های اعمال مسئولیت مدنی دولت در ایران''' نام مقاله ای است از آیت مولائی که در شماره چهار دوره پنجاه ( زمستان 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است == چکیده == نظریة مسئولیت مدنی دولت از مولودات مردم‌سالاری...» ایجاد کرد)
 
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[اصل ۱۷۳ قانون اساسی|اصل 173 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۷۳ قانون اساسی|اصل 173 قانون اساسی]]
* [[ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری]]
* [[ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات ایت مولائی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۴۸

موانع و چالش‌های اعمال مسئولیت مدنی دولت در ایران نام مقاله ای است از آیت مولائی که در شماره چهار دوره پنجاه ( زمستان 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است

چکیده

نظریة مسئولیت مدنی دولت از مولودات مردم‌سالاری در عصر مدرن است که در قرن نوزدهم مطرح شد و در قرن بیستم مورد پذیرش کشورهای زیادی قرار گرفت. در نوشتار حاضر با استفاده از روش تحقیق توصیفی – تحلیلی، به واکاوی و تحلیلموانع و چالش‌های تأسیسِ حقوقیِ مسئولیت مدنی دولت در چارچوب تبصرۀ یک مادة 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پرداخته شده است. اجمال نتیجه‌گیریِ تحقیق این است که چالش اصلی در سه سطح «باورِ نظریِ منظومۀ قوۀ قضاییه»، «مصوبات قانونی» و «نحیف بودن دکترین حقوق عمومی در ایران نسبت به مسئولیت مدنی دولت به‌عنوان یک تأسیس حقوقی» است. در نتیجه، شهروندان ناگزیرند برای تعیین میزان خسارت به دادگاه‌های دادگستری مراجعه کنند. این وضعیت، شاهد بارزی بر شکست ایدۀ مسئولیت مدنی دولت است.

کلیدواژه‌ها

  • خصوصی گرایی قوه قضاییه
  • خسارت
  • دکترین حقوق عمومی
  • ماده قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
  • مسئولیت مدنی دولت

مواد مرتبط