پیشگیری از بزه‌دیدگی کارمندان دادگستری در ایران: مورد پژوهشی شهر بروجرد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''پیشگیری از بزه‌دیدگی کارمندان دادگستری در ایران: مورد پژوهشی شهر بروجرد''' نام مقاله ای از جواد ریاحی ، اسماعیل شریفی و آذین روحانی است که در شماره 39 (ابان 1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == باتوجه‌به اینکه بزه‌دید...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده ۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری|ماده 10 قانون ایین دادرسی کیفری]]
* [[ماده ۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری|ماده 10 قانون ایین دادرسی کیفری]]
*
*
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات جواد ریاحی]]
[[رده:مقالات اسماعیل شریفی]]
[[رده:مقالات آذین روحانی]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 39 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۴

پیشگیری از بزه‌دیدگی کارمندان دادگستری در ایران: مورد پژوهشی شهر بروجرد نام مقاله ای از جواد ریاحی ، اسماعیل شریفی و آذین روحانی است که در شماره 39 (ابان 1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

باتوجه‌به اینکه بزه‌دیده، یکی از ارکان بسیاری از جرایم را تشکیل می‌دهد، امروزه تردیدی نیست که تحقیق درباره بزه‌دیدگان و نقش آنان در وقوع جرایم، از لوازم یک سیاست جنایی موفق است. در این میان، یکی از حوزه‌هایی که کمتر موردتوجه بوده است، حوزه بزه‌دیدگی در نظام دادگستری است. اهمیت مطالعه بزه‌دیدگی در نظام دادگستری از این جهت است که این نظام برای مقابله با قانون‌شکنی ایجاد شده، اما شواهد حاکی از وقوع میزان قابل‌توجهی از جرم و بزه‌دیدگی در خود این نظام است. پژوهش حاضر با استفاده از تکنیک پیمایشی و روش تحقیق کمّی و ابزار پرسشنامه و به شیوه تمام‌شماری، به بررسی عوامل بزه‌دیدگی کارمندان دادگستری شهر بروجرد در سال 1394 پرداخته است. نتایج تحقیق حاکی از این است که تعداد قابل‌توجهی از کارمندان دادگستری شهر بروجرد (30 درصد کاملاً و 5/22 درصد تا حدودی) بزه‌دیده جرایم به‌ویژه جرم توهین و تحقیر واقع شده‌اند. به‌علاوه، عوامل ماهیت شغل، شرایط دشوار شغلی، ویژگی‌های ارباب‌رجوع (به‌ویژه ناآگاهی ایشان)، فقدان امکانات و تجهیزات کافی و مناسب، ویژگی‌های مکانی و ضعف تدابیر مناسب حفاظتی و کنترل رسمی، نقش مهمی در بزه‌دیدگی کارمندان دادگستری داشته است.

کلیدواژه ها

  • دادگستری
  • کارمندان
  • بزهدیده
  • بزه‌دیدگی
  • توهین
  • شهر بروجرد

مواد مرتبط