گونه‌شناسی جرایم سایبری با نگاهی به قانون جرایم رایانه‌ای و آمار پلیس فتا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''گونه‌شناسی جرایم سایبری با نگاهی به قانون جرایم رایانه‌ای و آمار پلیس فتا''' نام مقاله ای است از روح الدین کرد علیوند و محمد میرزایی که در شماره صد و دو دوره 82(تابستان 1397) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == بزهکاری سایبری از پ...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* باج افزار
* باج افزار
* تخریب داده ها
* تخریب داده ها
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و دو مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات روح الدین کرد علیوند]]
[[رده:مقالات محمد میرزایی]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۳۶

گونه‌شناسی جرایم سایبری با نگاهی به قانون جرایم رایانه‌ای و آمار پلیس فتا نام مقاله ای است از روح الدین کرد علیوند و محمد میرزایی که در شماره صد و دو دوره 82(تابستان 1397) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

بزهکاری سایبری از پویایی خیره­کننده­ای برخوردار است. رفتار­های مجرمانه در این نوع بزهکاری متنوع و پویا هستند؛ برخی ازآنها کاملاً نو و برخی دیگر همان جرایم متداولی هستند که در بستر سامانه و شبکه­های اطلاعاتی به شکلی دیگر ارتکاب پیدا می‌کنند. در گونه­شناسی جرایم سایبری از معیار­های مختلفی چون نقش سامانه و شبکه‌های اطلاعاتی در پیدایش و گسترش جرایم (به عنوان پشتوانه و یا وسیله ارتکاب جرم)، موضوع و محتوای جرایم سایبری و یا تلفیقی از این معیار­ها استفاده می­شود. با توجه به این معیار­ها و نیز با تکیه بر قانون جرایم رایانه­ای مصوب 1388، نویسندگان این مقاله نخست به تبیین دو گونه‌شناسی از جرایم سایبری می­پردازند و سپس وضعیت بزهکاری سایبری در کشور ایران، بر اساس آمار ارائه شده توسطپلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) برای سال­های 1391 تا 1395 را بررسی می­کنند.

کلیدواژه‌ها

  • گونه شناسی
  • دسترسی غیر مجاز
  • هرزه نگاری کودکان
  • باج افزار
  • تخریب داده ها