ماده ۱ قانون وصول برخی از در آمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب ۱۳۷۳

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

الف - نصاب های مذکور در بند ( الف ) تبصره ( 90 ) قانون بودجه سال 1362 کل کشور موضوع تعرفه ثبت اسناد به ترتیب از ( 15 ) در هزار به ( 30 ) در هزار و از ( 20 ) در هزار به ( 50 ) در هزار تغییر می یابد .

تبصره 1 (اصلاحی 24/03/1388)- تعرفه ثبت اسناد رسمی برای قراردادهای مربوط به اعطای تسهیلات بانکی و تأمین اجتماعی به تعاونیهای ایثارگران و موارد مربوط به صادرات غیر نفتی سه در هزار و برای بخش های تولیدی ، تجاری ( صنعتی ، کشاورزی ، معدنی ، مسکن و ساختمان ) و مؤسسات آموزشی غیر انتفاعی و فعالیت های ورزشی و فعالیتهای فرهنگی ( امور فیلم سازی و احداث تالارهای نمایش ) پنج در هزار تعیین می شود .

نظر مجلس :

ماده واحده - مراد از سه در هزار و پنج در هزار حق الثبت موضوع تبصره ذیل بند ( الف ) ماده ( 1 ) قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373 در مرحله مشارکت مدنی نسبت به اصل تسهیلات بانکی یا سازمان تامین اجتماعی و در مرحله فروش اقساطی نسبت به مازاد آن می باشد .

این حکم در مورد حق الثبت تسهیلات اعطائی به شرکتهای تعاونی که به اعضاء آن منتقل می گردد نیز جاری می باشد .

تبصره 2 (اصلاحی 08/04/1390)- تعرفه ثبت اسناد رسمی مربوط به انواع تسهیلات که برای ساخت و خرید مسکن براساس قانون و یا مصوبات شورای پول و اعتبار توسط بانکها ، سازمان تأمین اجتماعی و یا صندوق تعاون وابسته به وزارت تعـاون ، کار و رفاه اجتماعی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار داده می شود با تصویب هیأت وزیران تعیین می گردد . استفاده کنندگان تسهیلات موضوع این تبصره حسب مورد توسط بانکهای عامل ، سازمان تأمین اجتماعی و یا صندوق تعاون وابسته به وزارت تعـاون ، کار و رفاه اجتماعی به دفاتر اسناد رسمی برای استفاده از تعرفه های مصوب هیأت وزیران معرفی خواهند شد .

ب - کلیه مبالغ هزینه های ثبتی قابل وصول موضوع بند ( چ ) تبصره ( 90 ) قانون بودجه سال 1362 کل کشور به دو برابر افزایش می یابد .

ج - کلیه مبالغ حق الثبت قابل وصول موضوع بندهای ( الف ) و ( ج ) تبصره ( 77 ) قانون بودجه سال 1363 کل کشور ، به میزان پنجاه درصد ( 50 % ) افزایش داده می شود .

د - حق الثبت علامت موضوع ماده 15 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب تیر ماه 1310 به ترتیب ذیل دریافت خواهد شد :

1 - حق الثبت اظهارنامه علامت برای متقاضیان ایرانی بدون احتساب بهای ورقه دوازده هزار ( 12000 ) ریال

2 - حق الثبت اظهارنامه علامت برای متقاضیان غیر ایرانی بدون احتساب بهای ورقه یکصد هزار ( 100000 ) ریال

3 - حق الثبت علامت قطع نظر از عده طبقات محصول برای متقاضیان ایرانی مقطوعاً بیست و هشت هزار ( 28000 ) ریال

4 ـ حق الثبت علامت قطع نظر از عده طبقات محصول برای متقاضیان غیر ایرانی مقطوعاً یک میلیون و دویست هزار ( 1200000 ) ریال

5 - برای هر طبقه محصول اگر چه منحصر بفرد باشد بابت هر طبقه اضافی برای متقاضیان ایرانی علاوه بر حق الثبت اظهارنامه و حق الثبت علامت پنج هزار ( 5000 ) ریال

6 - برای هـر طبقه محصول اگر چه منحصر بفرد باشد بابت هر طبقه اضافی برای متقاضیان غیر ایرانی علاوه بر حق الثبت اظهارنامه و حق الثبت علامت سی هزار ( 30000 ) ریال

7 ـ حق الثبت معاملات و انتقالات مربوط به علامت مطابق تعرفه حق الثبت اسناد رسمی خواهد بود

هـ - حق الثبت پلمپ دفاتر تجارتی موضوع ماده 11 قانون تجارت به شرح زیر دریافت خواهد شد :

1 - حق الثبت پلمپ بازاء هر یکصد صفحه دفتر تجاری بدون احتساب بهای اظهارنامه سه هزار و پانصد ( 3500 ) ریال

2 - درآمد صندوق ب موضوع ماده ( 54 ) قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب تیر ماه 1318 بازاء هر یکصد صفحه دفتر تجارتی یک هزار و پانصد ( 1500 ) ریال که بحساب اداره کل تصفیه امور ورشکستگی واریز میشود

3 - کسر یکصد صفحه دفتر یکصد صفحه محاسبه می شود

و - حق الثبت اختراعات موضوع مواد 32 و 34 و 41 و 43 قانون ثبت علائم و اختراعات و آئین نامه اجرائی قانون اصلاح تبصره 56 قانون بودجه اصلاحی سال 1352 و بودجه سال 1353 کل کشور مصوب 18 /9 /1365 و مواد 47 و 66 آئین نامه اصلاحی قانون ثبت علائم و اختراعات به شرح زیر تعیین میشود .

1 - حق الثبت اظهارنامه اختراع برای متقاضیان غیر ایرانی بدون احتساب بهای ورقه سی و پنج هزار ( 35000 ) ریال

2 - حق الثبت اختراع برای متقاضیان غیر ایرانی در ده سال اول علاوه بر حق الثبت اظهارنامه دویست هزار ( 200000 ) ریال

3 - حق الثبت اختراع برای متقاضیان غیر ایرانی در ده ساله دوم علاوه بر حق الثبت اظهارنامه پانصد و پنجاه هزار ( 550000 ) ریال

4 - حق الثبت معاملات و انتقالات مربوط به اختراع مطابق تعرفه حق الثبت اسناد رسمی خواهد بود

5 - ودیعه مربوط به دادخواست اعتراض برای غیر ایرانی ها چهل هزار ( 40000 ) ریال

6 - حق الثبت هر تغییر در اختراع برای غیر ایرانی ها چهل و پنج هزار ( 45000 ) ریال

7 - حق الثبت انتقال اختراع وسیله ارث مقطوعاً پنجاه هزار ( 50000 ) ریال

ز - حق الثبت هر اسم تجارتی موضوع ماده ( 121 ) قانون ثبت و آئین نامه اجرائی قانون اصلاح تبصره ( 56 ) قانون بودجه اصلاحی سال 1352 و بودجه سال 1353 کل کشور مصوب 18 /9 /1365 مجلس شورای اسلامی بدون احتساب بهای ورقه تقاضانامه به ازاء هر اسم تجارتی چهل هزار ( 40000 ) ریال .

ح - هزینه تفکیک موضوع ماده ( 150 ) الحاقی به قانون ثبت مصوب 18 /10 /51 و بند « ث » تبصره ( 90 ) قانون بودجه سال 1362 کل کشور به قرار هر ده هزار ریال ( 200 ) ریال .

ط - ماده ( 124 ) قانون ثبت و تبصره دو ماده ( 50 ) قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتر یاران مصوب تیر ماه 1354 به شرح زیر اصلاح میشود :

1 - برای ثبت اسنادی که تعیین قیمت موضوع آنها ممکن نباشد حق الثبت هر سند به مأخذ پنجاه هزار ( 50000 ) ریال وصول خواهد شد

2 - حق الثبت فسخ یا اقاله معاملات یا اقرار بوصول قسمتی از وجه معامله دویست ( 200 ) ریال

3 - برای تصدیقاتی که از اداره ثبت گرفته میشود هر تصدیق یک هزار ( 1000 ) ریال

4 - برای المثنی سند مالکیت علاوه بر بهای دفترچه پانصد ( 500 ) ریال

ی - ماده ( 132 ) قانون ثبت به شرح زیر اصلاح میشود :

1 - برای تصدیق صحت هر امضاء مقطوعاً پانصد ( 500 ) ریال

2 - تعرفه هزینه تهیه رونوشت از نقشه و تصدیق صحت نقشه موضوع ماده ( 61 ) قانون ثبت به موجب آئین نامه ای خواهد بود که به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهد رسید

ک - حق الاجرای اسناد لازم الاجرا موضوع ماده ( 131 ) قانون ثبت پنج درصد ( 5% ) مبلغ مورد اجراء تعیین میشود .

ل - حق حراج موضوع ماده ( 10 ) آئین نامه اصلاحی ترتیب وصول درآمد حراج و محل مصرف آن مصوب 21 /12 /1331 به شرح زیر تعیین میگردد :

1 - در اموال منقول شش درصد ( 6% )

2 - در اموال غیر منقول از یک ریال تا ده هزار ( 10000 ) ریال شش درصد ( 6% ) و از ده هزار و یک ( 10001 ) ریال به بالا چهار درصد ( 4% )

3 - دستمزد چوب زن حراج تا یکصد هزار ( 100000 ) ریال مبلغ فروش ده درصد ( 10% ) بمأخذ حق حراج صدی صد وصولی

4 - دستمزد چوب زن حراج از یکصد هزار و یک ( 100001 ) ریال تا دویست هزار ( 200000 ) ریال مبلغ فروش نسبت به مازاد یکصد هزار ریال یک شصتم بمأخذ حق حراج صدی صد وصولی

5 - دستمزد چوب زن حراج از دویست هزار و یک ( 200001 ) ریال به بالا نسبت به مازاد دویست هزار ( 200000 ) ریال یک صدم بمأخذ حق حراج صدی صد وصولی

م - حق الودیعه اسناد و اوراق موضوع ماده ( 128 ) اصلاحی قانون ثبت و بند « ب » تبصره 90 قانون بودجه سال 1362 کل کشور برای هر بسته ممهور دویست و پنجاه ( 250 ) ریال در ماه تعیین که حق الودیعه شش ماه قبلا دریافت میشود و برای اسناد و اوراقی که بطور دائم به ادارات ثبت امانت داده میشود معادل حق الودیعه بیست سال بطور مقطوع قبلا دریافت میشود .

ن - حق الثبت رونوشت اسناد و مدارک موضوع مواد ( 129 ) و ( 130 ) قانون ثبت و بند پ و ت تبصره ( 90 ) قانون بودجه سال 1362 برای اسناد ثبت شده هر صفحه دویست و پنجاه ( 250 ) ریال و برای اسناد ثبت نشده هر صفحه یکصد و پنجاه ( 150 ) ریال تعیین میشود .

س - برای ثبت ملک در دفتر املاک موضوع مواد ( 11 ) و ( 12 ) و ( 119 ) قانون ثبت کلا به ازاء هر ده هزار ریال یک هزار ریال دریافت میشود . ملاک محاسبه حق الثبت املاک ، حداقل قیمت منطقه ای و در نقاطی که قیمت منطقه ای تعیین نشده طبق برگ ارزیابی ادارات ثبت خواهد بود .

ع - مبنای وصول حق الثبت موضوع این ماده در مورد املاک ، ارزش معاملاتی اعلام شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی می باشد و در نقاطی که ارزش معاملاتی تعیین نشده باشد طبق برگ ارزیابی ادارات ثبت خواهد بود .

ف - تعرفه های مقرر در مواد ( 1 ) و ( 2 ) این قانون و تبصره های آن با احتساب هزینه مقدماتی و تمام اضافات و جریمه هائی است که در مواد دیگر قانون ثبت اسناد و املاک و سایر قوانین مقرر بوده و جایگزین آنها خواهد بود و از تاریخ اجرای این قانون نسبت به موارد مقرر در این قانون هیچگونه حقوق ثبتی و هزینه مقدماتی و جریمه و اضافات دیگری بهر عنوان دریافت نخواهد شد و مقررات مغایر با مواد ( 1 ) و ( 2 ) این قانون لغو میشود .

ص - تعرفه ثبت اسناد رسمی قطعی از قبیل اسناد بیع ، صلح ، هبه و وکالت برای فروش به استثنای معاملات با حق استرداد انواع خودروهای سبک و سنگین اعم از سواری و غیرسواری و ماشین آلات راهسازی و کشاورزی و موتورسیکلت ساخت و مونتاژ داخل و ساخت خارج از نصابهای مذکور در بند ( الف ) ماده ( 1 ) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 28 /12 /1373 به مأخذ ده در هزار برای خودروها و موتورسیکلتهای ساخت داخل و مونتاژ داخل و بیست در هزار برای خودروها و موتورسیکلتهای ساخت خارج بر اساس جداول تعیین شده وزارت امور اقتصادی و دارایی که هر ساله به تجویز تبصره های ( 1 ) و ( 2 ) ماده ( 9 ) قانون اجازه وصول مالیات غیرمستقیم از برخی کالاها و خدمات مصوب 16 /7 /1374 ملاک وصول مالیات نقل و انتقال خودروها و موتورسیکلتهای مذکور قرار می گیرد ، تغییر می یابد . در صورتی که به هر علت بهای فروش یا ارزش سیف ( C . I . F ) ماشین آلات مذکور در جداول فوق الذکر قید نشده باشد تعیین بهای آن برای وصول حق الثبت با وزارت امور اقتصادی و دارایی است .

ق - به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اجازه داده می شود بهای اوراق و دفاتر مصرفی سازمان مذکور را به میزان قیمت تمام شده آنها وصول و به خزانه داری کل واریز نماید . همچنین بهای اوراق مصرفی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که چاپ آنها بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است بر اساس قیمتهای تمام شده آنها توسط هیأتی متشکل از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور یا نمایندگان آنها تعیین و پس از وصول به خزانه داری کل واریز می گردد .

ر - سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است جریمه نقدی مقرر در بند ( 2 ) ماده ( 38 ) قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 25 /4 /1354 در خصوص سردفتران و دفتریاران دفاتر اسناد رسمی و همچنین جریمه نقدی مربوط به تخلفات سردفتران ازدواج و طلاق را بر اساس تعرفه ای که به تصویب هیأت وزیران می رسد وصول و به حساب درآمد عمومی واریز نماید .

ش - سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است درآمد حاصل از فروش اطلاعات نقشه برداری ثبتی ( کاداستر ) را بر اساس تعرفه ای که به تصویب هیأت وزیران می رسد وصول و به حساب درآمد عمومی واریز نماید .

اعتبار مورد نیاز جهت تدارک و تجهیز و توسعه طرح نقشه برداری ثبتی ( کاداستر ) ، در لوایح بودجه کل کشور پیش بینی و بر اساس آیین نامه اجرایی که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد ، قابل هزینه خواهد بود .

ت - سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است تقاضای اشتغال به شغل مشاورین املاک و خودرو را بررسی و نسبت به تطبیق وضع آنها که تا تاریخ تصویب این قانون به شغل مذکور اشتغال دارند ، طبق مقررات اقدام و در قبال صدور یا تمدید پروانه اشتغال ، بر اساس تعرفه ای که به تصویب هیأت وزیران می رسد مبالغی وصول و به حساب درآمد عمومی ( نزد خزانه داری کل ) واریز نماید .