ماده ۲ قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۹۷

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ( 2 ) قانون به شرح زیر اصلاح می شود :

« ماده 2 - پولشویی عبارت است از :

الف - تحصیل ، تملک ، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از ارتکاب جرائم با علم به منشأ مجرمانه آن .

ب - تبدیل ، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان یا کتمان کردن منشأ مجرمانه آن با علم به اینکه به طور مستقیم یا غیرمستقیم از ارتکاب جرم به دست آمده یا کمک به مرتکب جرم منشأ به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نشود .

پ - ‎‎‎‎پنهان یا کتمان کردن منشأ ، منبع ، محل ، نقل و انتقال ، جابه جایی یا مالکیت عوایدی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد .

تبصره 1 - هرگاه ظن نزدیک به علم به عدم صحت معاملات و تحصیل اموال وجود داشته باشد مانند آن که نوعاً و با توجه به شرایط امکان تحصیل آن میزان دارایی در یک زمان مشخص وجود نداشته باشد مسؤولیت اثبات صحت آنها بر عهده متصرف است . منظور از علم در این تبصره و تبصره ( 3 ) همان است که در قانون مجازات اسلامی برای علم قاضی تعریف شده است .

تبصره 2 ـ دارا شدن اموال موضوع این قانون منوط به ارائه اسناد مثبته می باشد . علاوه بر این چنانچه ارزش اموال مزبور بیش از ده میلیارد ( 000 /000 /000 /10 ) ریال برای سال پایه و معادل افزایش یافته آن بر اساس نرخ تورم برای سالهای بعد باشد وجود سابقه از آن در سامانه های مربوطه مطابق قوانین و مقررات لازم است . عدم تقدیم اسناد مثبته که قابل راستی آزمایی باشد به حکم دادگاه مستوجب جزای نقدی به میزان یک چهارم ارزش آن اموال خواهد بود ، در این صورت اصل مال موضوع قانون تا زمان رسیدگی قضائی توقیف می شود . چنانچه پس از رسیدگی اثبات شود دارا شدن مشروع بوده از مال رفع توقیف و در غیر این صورت ضبط می شود .

تبصره 3 - چنانچه ظن نزدیک به علم بر تحصیل مال از طریق نامشروع وجود داشته باشد در حکم مال نامشروع محسوب و مرتکب در صورتی که مشمول مجازات شدیدتری نباشد به حبس درجه شش محکوم می شود . در هر صورت مال مزبور ضبط خواهد شد مگر اینکه تحصیل مشروع آن اثبات شود .»

پایان نامه و رساله های مرتبط

مقالات مرتبط

بایسته های شمول قانون مبارزه با پولشویی بر دارایی های مجازی؛ در پرتو توصیه های گروه ویژه اقدام مالی FATF

رویه‌های قضایی