ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و داروئی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

(اصلاحي 10/12/1379)- هرکس بدون داشتن پروانه رسمي بر امور پزشکي ، داروسازي ، دندانپزشکي ، آزمايشگاهي ، فيزيوتراپي ، مامائي و ساير رشته هائي که به تشخيص وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي جزو حِرَف پزشکي و پروانه دار محسوب مي شوند اشتغال ورزد يا بدون اخذ پروانه از وزارت مذکور اقدام به تأسيس يکي از مؤسسات پزشکي مصرح در ماده ( 1 ) نمايد يا پروانه خود را به ديگري واگذار نمايد يا پروانه ديگري را مورد استفاده قرار دهد بلافاصله محل کار او توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي تعطيل و به پرداخت جريمه نقدي از پنج ميليون ( 000 000 5 ) تا پنجاه ميليون ( 000 000 50 ) ريال محکوم خواهد شد و در صورت تکرار به جريمه تا صد ميليون ( 000 000 100 ) ريال يا دو برابر قيمت داروهاي مکشوفه ( هرکدام که بيشتر باشد ) محکوم خواهد شد .

تبصره 1 (منسوخه 03/10/1392)- واردات و صادرات و خريد و فروش دارو بدون اخذ مجوز از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي جرم محسوب شده و مرتکب به مجازات مقرر در ماده ( 3 ) محکوم و داروهاي مکشوفه به نفع دولت ضبط و در اختيار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي به منظور تعيين تکليف ( از نظر قابل مصرف و غيرقابل مصرف بودن ) قرار خواهد گرفت .

تبصره 2 (اصلاحي 10/12/1379)- در صورتي که هريک از مسؤولين موضوع ماده ( 3 ) و يا مسؤولين مراکز ساخت ، تهيه ، توزيع و فروش دارو و تجهيزات و ملزومات پزشکي مبادرت به خريد و فروش غيرقانوني موارد فوق نمايند و يا از توزيع و ارائه خدمات خودداري و يا موجب اخلال در نظام توزيع داروئي کشور شوند علاوه بر مجازات مقرر در ماده ( 3 ) به محروميت از اشتغال در حرفه مربوطه از يک تا ده سال محکوم خواهند شد .

تبصره 3 (الحاقي 29/01/1374)- کليه فرآورده هاي تقويتي ، تحريک کننده ، ويتامين ها و غيره که فهرست آنها توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي اعلام و منتشر مي گردد جزء اقلام داروئي است .

تبصره 4 (الحاقي 29/01/1374)- در مواردي که مؤسس مرکز و مؤسسه پزشکي يک نفر باشد و شخص مزبور فوت نمايد وراث او مي توانند با ارائه گواهي تسليم دادخواست حصر وراثت و معرفي يک نفر به عنوان مسئول فني واجد شرايط دريافت پروانه به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي درخواست صدور پروانه مسئوليت فني موقت نمايند اعتبار اين پروانه به مدت دو سال خواهد بود وراث مکلفند ظرف مهلت ياد شده با ارائه دادنامه حصر وراثت نسبت به معرفي شخص واجد شرايط قانوني دريافت پروانه به عنوان مؤسس جديد اقدام کنند .

در غير اين صورت مؤسسه توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي تعطيل خواهد شد .

تبصره 5 (اصلاحي 10/12/1379)- فهرست داروهاي دامي هر ساله مشترکاً توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي و سازمان دامپزشکي تهيه و اعلام خواهد شد . مجازاتهاي مربوط به جرايم مرتبط با داروهاي انساني در اين ماده در مورد داروهاي دامي هم مجري خواهد بود .

تبصره 6 (الحاقي 29/01/1374)- به جرائم موضوع اين قانون در دادگاه انقلاب اسلامي رسيدگي خواهد شد .

ماده 4 - هر مؤسسه پزشکي و داروئي که امور فني آن باتکاي پروانه اشخاص ذي صلاحيت توسط افراد فاقد صلاحيت اداره شود از طرف وزارت بهداري تعطيل و صاحب پروانه براي بار اول تا يکسال و براي دفعات بعد هر دفعه تا دو سال حق افتتاح مجدد آن مؤسسه راحتي بنام ديگري نخواهد داشت و شخص يا اشخاص فاقد صلاحيت به مجازات مذکور در ماده 3 محکوم خواهند شد .

رویه های قضایی