ماده ۸ قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۹۷
ماده زیر به عنوان ماده ( 7 مکرر ) به قانون الحاق می شود :
« ماده 7 مکرر - به منظور اجرای این قانون و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم ، سیاست ها و تصمیمات شورا ، « مرکز اطلاعات مالی » با ساختار و ترکیب مندرج در تبصره ( 2 ) این ماده زیر نظر شورا با وظایف و اختیارات زیر در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل می شود :
الف - دریافت ، گردآوری ، نگهداری ، تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات و بررسی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم ، ردیابی جریان وجوه و انتقال اموال با رعایت ضوابط قانونی و گزارش معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم .
ب - وزارت اطلاعات ، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ، گمرک جمهوری اسلامی ایران ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، بانکها ، سازمان ثبت احوال کشور ، بیمه مرکزی ایران ، سازمان امور مالیاتی کشور ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، سازمان حسابرسی ، سازمان بورس و اوراق بهادار ، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان تعزیرات حکومتی ، موظفند پاسخ استعلامات مرکز در مورد اطلاعات تکمیلی مرتبط با معاملات و تراکنش های مالی مشکوک به پولشویی را به صورت برخط امن به این مرکز ارسال نمایند . همچنین ، اطلاعات موضوع این ماده با لحاظ مفاد ماده ( 117 ) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جهوری اسلامی ایران مصوب 14 /12 /1395 در اختیار قوه قضائیه قرار می گیرد .
تبصره - واگذاری اطلاعات امنیتی طبقه بندی شده بعد از طی مراحل رسیدگی اطلاعاتی ارائه خواهد شد .
پ - بررسی و ارزیابی نحوه تحصیل و مشروعیت دارایی ها و عملیات مشکوک اشخاص در گزارش های واصله و ارسال آنها به مراجع ذی صلاح قضائی برای رسیدگی در مواردی که به احتمال قوی صحت دارد و یا محتمل بودن آن از اهمیت برخوردار است .
ت - جلوگیری از نقل و انتقال وجوه یا اموال مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم و اطلاع به مرجع صالح قضائی جهت رسیدگی مطابق حکم تبصره ( 1 ) این ماده .
ث - ارائه مشاوره به اشخاص مشمول برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در قالب ابلاغ اصول راهنما .
ج - تدوین آیین نامه های مربوط به روشها و مصادیق گزارش معاملات مالی مشکوک و اعمال موضوع این قانون و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم جهت تصویب در هیأت وزیران و سپس ارجاع به مراجع ذی ربط .
چ - تهیه برنامه های آموزشی در زمینه آثار زیانبار پولشویی و تأمین مالی تروریسم ، شیوه های متداول در انجام جرائم مذکور و ابزارهای مؤثر پیشگیری از آن ، از طریق شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم .
ح - همکاری با اشخاص ، سازمان ها و نهادها یا دستگاههای دولتی و سازمان های مردم نهاد که در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم فعالیت می کنند .
خ - تهیه و ارسال منظم گزارش هایی درباره اقدامات انجام شده و ارائه پیشنهادهای مربوط به شورا و شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم .
د - همکاری و تبادل اطلاعات با مراکز مشابه در سایر کشورها ، سازمان ها ، مجامع منطقه ای ، بین الدولی و بین المللی ذی ربط مطابق قوانین و مقررات .
ضوابط و نحوه همکاری و تبادل اطلاعات و همچنین چگونگی انتخاب طرفهای تبادل به موجب آیین نامه ای است که توسط شورا تهیه شده و به تصویب شورای عالی امنیت ملی می رسد .
ذ - انجام سایر وظایف محوله از سوی شورا در چهارچوب مقررات این قانون .
تبصره 1 - توقیف و جلوگیری از نقل و انتقال وجوه یا اموال مشکوک به جرائم پولشویی و تأمین مالی تروریسم و یا انجام هرگونه تحقیقات منوط به اخذ مجوز از مراجع قضائی ذی صلاح است ؛ مگر در موارد فوری که به مقام قضائی دسترسی نیست که در این صورت مرکز اطلاعات مالی می تواند دستور توقیف و جلوگیری از انتقال وجوه و اموال مشکوک را حداکثر تا بیست و چهار ساعت صادر و بلافاصله پس از حصول دسترسی ، مراتب را به مقام قضائی گزارش و مطابق دستور وی عمل کند . چنانچه بعد از بیست و چهار ساعت مجوز مراجع قضائی صادر نشود ، رفع توقیف می شود .
تبصره 2 - مرکز اطلاعات مالی یک مؤسسه دولتی تابع وزارت امور اقتصادی و دارایی است . این مرکز متشکل از رئیس و به تعداد لازم معاون و گروههای کارشناسی از قبیل کارگروه حقوقی قضائی ، پیگیری و نظارت ، تحلیل و بررسی اطلاعات مالی می باشد . رئیس مرکز از میان افراد دارای حداقل ده سال سابقه مدیریتی یا قضائی مرتبط و با شرایط زیر با رأی حداقل دوسوم اعضای شورا و با حکم رئیس شورا منصوب می شود . دوره ریاست چهار سال و تجدید آن برای یک بار مجاز است . تشکیلات این مرکز در چهارچوب این قانون بر اساس آیین نامه ای است که توسط شورا تدوین می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد .
علاوه بر رعایت قوانین و مقررات عمومی ، رئیس و کارکنان مرکز باید دارای این شرایط باشند :
1 - وثاقت و حسن شهرت
2 - توانایی انجام وظایف
3 - نداشتن هرگونه سابقه محکومیت کیفری
4 - سلامت مالی ، اخلاقی و امنیتی
5 - تعهد به اسلام ، انقلاب ، نظام اسلامی و قانون اساسی و التزام اعتقادی و عملی به ولایت فقیه
شرایط مقرر در بندهای ( 1 ) ، ( 4 ) و ( 5 ) از وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه استعلام می شود و صرفاً پس از احراز کلیه شرایط مذکور و همچنین پس از دریافت موافقت این دو نهاد در خصوص بندهای مورد اشاره ، رئیس مرکز مطابق مقررات فوق و سایر کارکنان مرکز ، توسط رئیس مرکز تعیین می شوند . کلیه دستگاههای اجرائی از قوای سه گانه و نیروهای نظامی و انتظامی مکلفند در صورت درخواست مرکز اطلاعات مالی و با تصویب شورا نسبت به تأمین کارکنان بخشهای مرکز که از افراد مجرب و با سابقه آن نهاد انتخاب می شوند همکاری لازم را داشته باشند . همکاری نیروهای نظامی و انتظامی بر اساس ضوابط مربوطه فرماندهی کل قوا است .
تبصره 3 - علاوه بر ضابطین عام ، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در جرائم این قانون و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم ضابط دادگستری می باشند .
تبصره 4 - نحوه و سطح دسترسی به اطلاعات مالی و اداری مربوط به جرائم پولشویی و تأمین مالی تروریسم و همچنین تعریف برخط امن به موجب دستورالعملی است که توسط شورا تهیه می شود و به تصویب شورای عالی امنیت ملی می رسد . »