حق برتامین اجتماعی باتاکید برحق بازنشستگی زنان خانه اار

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حق برتامین اجتماعی باتاکید برحق بازنشستگی زنان خانه اار
عنوانحق برتامین اجتماعی باتاکید برحق بازنشستگی زنان خانه اار
رشتهحقوق عمومی
دانشجوحدیثه اسماعیلی گنهرانی
استاد راهنماسجاد سجادی
استاد مشاوریاسر روستایی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۴۰۱
دانشگاهدانشگاه شهید اشرفی اصفهانی



حق برتامین اجتماعی باتاکید برحق بازنشستگی زنان خانه اار عنوان پایان نامه ای است که توسط حدیثه اسماعیلی گنهرانی، با راهنمایی سجاد سجادی و با مشاوره یاسر روستایی در سال ۱۴۰۱ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی دفاع گردید.

چکیده

بیمه و تامین امنیت اجتماعی و اقتصادی یکی از مطالبات همیشگی جامعه بانوان بوده است. در این راستا سازمان تامین اجتماعی با معرفی بیمه زنان و دختران به مطالبه آنها پاسخ داده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی حق بر تامین اجتماعی زنان بود بدین منظور اسناد و مدارک و قوانین مرتبط بررسی شدند. فرضیه نخست این پژوهش در خصوص بررسی وضعیت بازنشستگی زنان خانه دار بود. در فرضیه نخست بیان شده بود که دولت عموما سعی دارد در مواد قانونی مسایلی همانند بازنشستگی، بیکاری، از کار افتادگی، بی سرپرستی افراد را تامین نماید. بررسی های صورت گرفته نشان داد حقوق بازنشستگی زنان خانه دار بر اساس حق بیمه ای که به سازمان تامین اجتماعی در طی سالیان سال پرداخت شده است، محاسبه می شود. برای زنانی که متقاضی دریافت مستمری بازنشستگی زنان خانه دار هستند، اما هیچگونه سابقه پرداخت حق بیمه ندارند، حق انتخاب در نظر گرفته شده است. این دسته از زنان می توانند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه را بین حداقل و حداکثر میزان مصوب شورای عالی اعلام کنند. این حق بیمه ها عبارتند از: بیمه بازنشستگی و فوت در دوران بعد از بازنشستگی حق بیمه ای ۱۲ درصدی دارد که بر اساس حقوق انتخابی متقاضی و میزان حداقلی و یا حداکثری بودن آن محاسبه می شود. بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از دوران بازنشستگی حق بیمه ای ۱۴ درصدی دارد، در این مورد نیز محاسبه حق بیمه بر مبنای حداقل حقوق و یا حداکثر حقوقی خواهد بود که از سوی متقاضی انتخاب می شود. بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از دوران بازنشستگی و از کارافتادگی حق بیمه ای ۱۸ درصدی به همراه سرانه درمان برای خدمات درمانی را شامل می شود. به طور طبیعی در همه این موارد، حقوق بازنشستگی زنان خانه دار بر اساس حق بیمه ای که در بیمه نامه انتخاب و پرداخت شده است، محاسبه و پرداخت می شود. با توجه به قوانینی که در این زمینه از سوی دولت در نظر گرفته شده است، می توان بیان داشت فرضیه نخست این پژوهش تایید می شود. از سوی دیگر در این پژوهش شرایط بهره مندی زنان خانه دار از حق بیمه تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. بررسی های نشان داد شرایط عمومی بهره مندی زنان از حق بیمه تامین اجتماعی به شرح زیر است: حداقل سن متقاضیان ۱۸ سال تمام و حداکثر ۵۰ سال تمام در زمان درخواست عقد می باشد. (در صورتی که سن متقاضی در زمان ثبت درخواست بیش از ۵۰ سال باشد، پذیرش درخواست وی منوط به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه قبلی معادل سن مازاد ۵۰ سال خواهد بود. به عنوان مثال متقاضی که ۵۲ سال سن در زمان درخواست باید ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی داشته باشد.). ۲– افراد مشمول ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می توانند از بازنشستگی بهره مند شده و از مقرری بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی بهره مند شوند. ۳– سایر سوابق پرداخت حق بیمه قبل از انعقاد قرارداد در محاسبه سوابق بیمه شده در زمان بازنشستگی محاسبه می شود. از سوی دیگر در دولت با توجه به شرایط زمانی و موقعیتی خاص قوانین نوینی برای برخورداری از حق بیمه تامین اجتماعی مدنظر قرار گرفته است و مکانیسم های جدیدی برای بهبود وضعیت اقشار مختلف جامعه به خصوص زنان خانه دار مدنظر قرار گرفته است.

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده (۶)مقدمه و بیان مسیله پژوهشی (۱۱)اهمیت و ارزش (۱۶)پیشینه و تاریخچه پژوهش(۱۷)سوالات(۲۳)فرضیات (۲۳)اهداف و کاربردهای تحقیق(۲۳)روش و نحوه انجام تحقیق(۲۴فصل (۲۵)گفتار اول(۲۷)گفتار دوم(۴۱) فصل دوم (۴۸)فصل سوم(۵۷)نیجه گیری (۷۲)منابع (۷۶)مواد قانونی(۷۷)

کلیدواژه ها

  • حق بیمه تامین اجتماعی
  • زنان خانه دار
  • بیمه
  • سازمان تامین اجتماعی