رای دادگاه درباره تنصیف دارایی زوج بعد از طلاق (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۴۵۰۱۱۲۷)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۲۲۴۵۰۱۱۲۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۰۶/۲۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعتنصیف دارایی زوج بعد از طلاق
قاضیمیرزایی
احمدی
اصلانی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تنصیف دارایی زوج بعد از طلاق: در صورتی که زوجه تقاضای اجرتالمثل کارهای انجام شده در زمان زوجیت را داشته باشد، وی مستحق دریافت تا نصف اموال بدست آمده زوج در زمان زندگی مشترک نخواهد بود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست آقای (ف. ب.) فرزند (ع. الف.) ۳۸ ساله با وکالت خانم (الف. ع.) به طرفیت همسرش خانم (م. ع. ن.) فرزند (ذ. الف.) ۴۰ ساله به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش و طلاق با عنایت به اوراق و محتویات پرونده دادخواست و مدارک استنادی از جمله سند نکاح شماره ۴۸۵۷ مورخ ۳/۷/۷۶ صادره از دفتر ازدواج شماره ۶۸ و محرز بودن علقه زوجیت بین طرفین و اظهارات آنها در جلسه دادگاه و اینکه زوج اصرار به طلاق دارد و مساعی داوران و دادگاه در اصلاح ذات البین بلا نتیجه بوده و اختیار طلاق نیز شرعا و قانونا با زوج است، استنادا به مواد ۱۲۸۴و ۱۱۳۳ از قانون مدنی و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۱۳۷۰، گواهی عدم امکان سازش و طلاق زوجه را صادر و اعلام مینماید. ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ و قطعیت دادنامه، زوج می تواند با تأدیه حقوق مالی زوجه وی را مطلقه به طلاق رجعی نوبت اول و ثبت نماید و زوجه از تاریخ اجرای طلاق به مقدار سه طهر عدّه دارد؛ حقوق مالی زوجه عبارتند از: ۱- مهریۀ ما فی القباله که زوجه اقرار نموده است زوج سه دانگ منزل مسکونی را به نام مشارالیها انتقال نموده و از بابت مهریه ادعایی باقی نمانده است؛ ۲- جهیزیه زوجه نیز در منزل مسکونی در تحویل خود زوجه است و زوج ظاهرا بیرون از منزل مشترک می باشد؛ ۳- زوجه گفته است در مورد اجرت-المثل خود در شعبۀ ۲۵۰ خانواده ، اقدام کرده است، مطابق تصمیم آن شعبه خواهد بود و در صورت پرداخت اجرت المثل، استحقاق تنصیف دارایی نخواهد داشت؛ ۴- زوج اقرار نموده است از تاریخ ۲۱/۹/۹۰ نفقه زوجه را تأدیه نکرده است لذا مکلف است ماهیانه مبلغ یک صد و هفتاد هزار تومان از بابت نفقه معوّقه و جاریه تا اجرای طلاق و انقضای عده تأدیه نماید و زوجین یک فرزند مشترک دختر به نام مریم متولد ۱۲//۹/۷۷ دارند که خارج از حضانت و در انتخاب والدین مختار است و از ناحیه زوجه ادعای بارداری نشده است در زمان اجرای طلاق ارائه گواهی تست بارداری لازم است، لکن مانع اجرای طلاق نخواهد بود. رأی صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران و سپس قابل فرجام می باشد.

رئیس شعبۀ ۲۳۳ دادگاه خانواده تهران - میرزایی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی خانم (م. ع. ن.) به طرفیت آقای (ف. ب.) با وکالت آقای (ف.) مظاهری نسبت به دادنامه شماره ۳۰۰۰۳۶ -۱۹/۱/۱۳۹۱ مربوط به پرونده ۹۰۱۶۶۸ شعبۀ ۲۳۳ دادگاه خانواده یک، که به موجب آن گواهی عدم امکان سازش با خواسته زوج صادرشده است، از آن جهت که بر اساس رأی صادره، ایراد و خدشه ای وارد نیست، موجه تشخیص داده نمی شود و از سوی تجدیدنظرخواه دلیلی که نقض یا بی اعتباری دادنامه را ایجاب نماید ابراز نشده است. از محتویات پرونده و اظهارات به عمل آمده نیز چنین امری احراز نمی گردد. همچنین اراده زوج بر تحقق خواسته محرز می باشد. بنابراین رأی بدوی که اساسا مطابق با موازین قانونی و با رعایت ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۲۸ آبان۱۳۷۱ شمسی مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر شده است، با اصلاح اینکه نفقه معوقه زوجه از تاریخ ۲۱/۹/۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۰ ماهیانه دویست هزار تومان، برای سال ۱۳۹۱ ماهیانه دویست و چهل و پنج هزار تومان و نفقه ایام عده هشتصد و هفتاد هزار تومان مطابق با نظریه کارشناس که مورد قبول طرفین واقع شده است خواهد بود و با استناد به ماده ۳۵۱ و قسمت اخیر ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی محاکم عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹ شمسی و با اصلاحیه به عمل آمده و ضمن رد درخواست تجدیدنظر تأیید می گردد. این رأی حضوری است و با توجه به مواد ۳۶۸ و ۳۹۷ قانون آیین دادرسی محاکم عمومی و انقلاب در امور مدنی یاد شده ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ دادنامه، قابل فرجام خواهی در مرجع محترم دیوان-عالی کشور خواهد بود. زوجه نیز مکلف به رعایت سه طهر مواقعه و ارائه گواهی راجع به عدم بارداری می باشد.

رئیس شعبۀ ۴۵ دادگاه تجدیدنظراستان تهران - مستشار دادگاه

اصلانی - علی احمدی